22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Poco X5 Pro & Poco X5: Διέρρευσαν τα specs των δύο πολλά υποσχόμενων mid-rangers!

    Η ώρα του Poco X5 και του «μεγάλου αδελφού» του X5 Pro πλησιάζει, καθώς όσο περνάει ο καιρός όλο και πληθαίνουν οι φήμες και οι διαρροές που αφορούν τις δύο προαναφερθείσες συσκευές. Και μπορεί η συσκευή να μην έχει κυκλοφορήσει επίσημα, παρόλα αυτά ένας retailer μάλλον δεν μπορούσε να… κρύψει τη «χαρά» του που έμαθε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραλάβει τα νέα Poco που θέλησε να μας διαφωτίσει περισσότερο για τα specs τους.

    Συγκεκριμένα, το Poco X5 Pro θα διαθέτει οθόνη AMOLED στις 6.67 ίντσες (1.080 x 2400 pixels ανάλυση), με το refresh rate να υπολογίζουμε ότι ανέρχεται περίπου στα 120Hz. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό του «κατοικεί» ένα Snapdragon 778G chipset, σε δύο διαφορετικά memory configurations (στα 6/128GB και 8/256GB) με τη δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD card. H συσκευή τρέχει Android 12 με το MIUI 14, ενώ έρχεται με main camera στα 108MP (με f/1.9 aperture), ενώ θα προσφέρει 4Κ video recording, ενώ παράλληλα θα διαθέτει σένσορα Ultrawide στα 8MP και Macro camera στα 2MP, όπως επίσης και selfie camera στα 16MP. Η μπαταρία του θα διαθέτει χωρητικότητα στα 5.000mAh, πιστοποίηση IP68 για αυξημένη προστασία αν και δεν είμαστε σίγουροι για την προστασία οθόνης που θα χρησιμοποιεί. Όσον αφορά την τιμή, το Χ5 Pro αναμένεται να παίξει κοντά στα 350 ευρώ, ενώ θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματικές επιλογές: Μπλε, μαύρο και φυσικά Poco Yellow.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα specs που αφορούν στο μικρότερο αδελφάκι του, το vanilla Poco X5, εδώ η Poco επέλεξε ένα Snapdragon 695 SoC με AMOLED display στις 6.67 ίντσες, με 120Hz refresh rate και πιστοποίηση IP54. Αν και υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συσκευές, η Poco επέλεξε να «κατεβάσει» κάποια specs για να κρατήσει την τιμή σε χαμηλότερα επίπεδα. Για αυτό και το core μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει με 48MP main camera, μαζί με 8MP Ultra wide camera, 2MP macro και selfie camera στα 13MP. Παράλληλα και η δυνατότητα για fast charging είναι μειωμένη, καθώς η συσκευή υποστηρίζει φόρτιση στα 33W έναντι των 67W του X5 Pro. Και το Poco X5 πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ίδια configurations με το Pro μοντέλο, με την τιμή του να αναμένεται περίπου στα 50 ευρώ πιο κάτω σε σύγκριση με το Pro.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles