23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ποδοσφαιριστές και σινεμά: Οι ερμηνείες που σκόραραν και εκείνες που έπρεπε να αποβληθούν!

    Σήμερα ανοίγει η αυλαία του 15ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, με 24 ομάδες να αναμένεται να δώσουν από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου μεγάλες μάχες για να ανέβουν στην κορυφή. Μην περιμένετε προγνωστικά από εμάς γιατί δεν πέφτουμε ποτέ μέσα.

    escape-to-victory

    Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να δούμε αυτό το event σαν μία ευκαιρία για να θυμηθούμε τους ποδοσφαιριστές που προσπάθησαν να ντριπλάρουν με επιτυχία τον αντίπαλο της ερμηνείας. Pele, David Beckham και αρκετοί ακόμα διάσημοι μπαλαδόροι, έχουν κάνει κατά καιρούς κινηματογραφικά περάσματα. Άλλοι σύντομα και εύκολα να τα ξεχάσεις, άλλοι μεγαλύτερα και πιο σημαντικά. Πάμε να θυμηθούμε ορισμένα απ’ αυτά.

    Eric Cantona
    O φοβερός και τρομερός Γάλλος δεν είναι καινούργιος στην ηθοποιία. Ξεκίνησε από το εκλεκτό Elizabeth, καταφέρνοντας να σταθεί επάξια δίπλα σε ονόματα όπως Cate Blanchett, Geoffrey Rush και Clive Owen. Το πρώην ίνδαλμα της Manchester United, έχει παίξει έκτοτε σε αρκετές γαλλικές ταινίες (The Overeater, Life is Ours), αλλά η στιγμή που ξεχώρισε ήταν στο εξαιρετικό Looking For Eric του Ken Loach, μία ιδιότυπη κωμωδία όπου έδωσε ρεσιτάλ. Το πιο πρόσφατο φιλμ του ήταν το Switch. Συνεχίζει ακάθεκτος, αποτελώντας την πλέον βασική ελπίδα για να αποκτήσουν κάποτε οι ποδοσφαιριστές, καλή κινηματογραφική φήμη.

    David Beckham
    Δεν εμφανίστηκε, όπως θα περίμενε κάποιος στο Bend It Like Beckham, αλλά στην αποτυχημένη τριλογία του Goal!, στην οποία ένας Αμερικανός παίκτης αποκάλυψη, θα φτάσει πρώτα μέχρι την πόρτα της Νιουκάστλ, μετά σ’ εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης και μετά μέχρι το Μουντιάλ! Ο Beckham πάντως ένοιωθε άβολα μπροστά στην κάμερα. Ως γνωστόν, είναι μία εξαιρετική γλάστρα, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ανοίξει το στόμα του, τα πράγματα δυσκολεύουν.

    Zinedine Zidane
    Ο τεράστιος Γάλλος ποδοσφαιριστής με την ιδιαίτερη εσωστρέφεια, ήταν το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ του 2006, Zidane: A 21st Century Portrait17 κάμερες παρακολουθούσαν τις μαγικές κινήσεις του, επί 90 ολόκληρα λεπτά κατά την διάρκεια ενός αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Βιγιαρεάλ.

    https://www.youtube.com/watch?v=e5EharkjNBc

    Vinnie Jones
    Ως ηθοποιός ο πρώην μέσος της Γουίμπλεντον συνέχισε να κάνει αυτό που έκανε και στο γήπεδο. Εκεί τσάκιζε ποδοσφαιριστές, on camera τσάκιζε όποιον δεν γούσταρε. Το ντεμπούτο του έγινε στο ιστορικό Lock, Stock and Two Smoking Barrels του Guy Ritchie, συνέχισε στο Snatch και μετά ποιος τον πιάνει! Gone in 60 Seconds, Mean Machine, X-Men και πάει λέγοντας.

    Paul Breitner
    Ο ασυμβίβαστος και δύσκολος χαρακτήρας, πρώην μέσος της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας, έπαιξε το 1976 στο spaghetti western, Potato Fritz. Δέκα χρόνια μετά εμφανίστηκε στο Kunyonga – Murder in Africa. Και η αφάνα, αφάνα!

    Diego Maradona
    Στο ντοκιμαντέρ του 2007 In the Hands of the Gods εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα, παίζοντας τον εαυτό του ως το ίνδαλμα που πέντε νεαροί Βρετανοί βάζουν σκοπό να γνωρίσουν κάνοντας ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Οι fans τον χόρτασαν για πολύ περισσότερη ώρα στο «Maradona», το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο μεγάλος θαυμαστής του, ο γνώριμός μας Σέρβος, Emir Kusturica.

    https://www.youtube.com/watch?v=OK-dmLVvN6I

    Stan Collymore
    Το πρώην «τρελοκομείο» της Liverpool και της Aston Villa, εμφανίστηκε στο Βασικό Ένστικτο 2, δίπλα στην Sharon Stone. Το τρίλεπτο της εμφάνισής του δεν έγραψε και ιστορία στη μεγάλη οθόνη.

    https://www.youtube.com/watch?v=SrU7IRwfyVA

    Ally Mccoist
    Στο Α Shot at Glory, ο υπέρτατος γκολτζής των Rangers, ερμήνευσε τον πλέον περίφημο ποδοσφαιριστή της Σκωτίας, Jackie McQuillan, με τους Robert Duvall και Michael Keaton να συμπρωταγωνιστούν.

    *  Σε φιλμ έχουν εμφανιστεί ακόμα οι George Best, Ian Wright, Fitz Hall, Frank Leboeuf, Nicola Anelka και David Ginola.

    Η Απόδραση των 11
    Εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, το απόλυτο ποδοσφαιρικό φιλμ και μία μάλιστα αξιοπρεπής κινηματογραφικά δουλειά. Pele, Bobby Moore, Ardiles, και πολλοί παίκτες της τότε Ίπσουιτς (John Wark, Kevin O’Callaghan κλπ.), κατατρόπωσαν τον Γερμανικό αντίπαλο στο γήπεδο. Έστω κι αν χρειάστηκε η απόκρουση στο πέναλντι του «αίλουρου» Sylvester Stallone!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles