20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ποιο 5G; H LG ξεκίνησε ήδη τις δοκιμές για την ανάπτυξη δικτύου 6G!

    Τα smartphones που υποστηρίζουν τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G σιγά σιγά τείνουν να γίνουν mainstream και με την ταχύτητα που εξελίσσεται η mobile τεχνολογία, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχει συσκευή που να μην υποστηρίζει το νέο στάνταρ επικοινωνίας. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι ακόμη βρισκόμαστε στην «αρχή», καθώς θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι το 5G να αποτελέσει το κυρίαρχο πρότυπο και η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν σταματάει, για αυτό και η δουλειά πάνω στην ανάπτυξη των δικτύων 6G έχει ήδη ξεκινήσει!

    Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, η LG κατάφερε να βάλει τις πρώτες βάσεις για την ανάπτυξη του δικτύου 6G. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της κορεατικής εταιρείας κατάφεραν να εκπέμψουν σήμα 6G και να μεταφέρουν δεδομένα, καλύπτοντας μια απόσταση 100 μέτρων. Αν και η απόσταση αυτή μπορεί να σας φανεί (και λογικό είναι) αρκετά μικρή είναι μια πολύ σημαντική επίδοση στα στάδια της ανάπτυξης, στα οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Σε αυτή τη φάση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές είναι ότι οι συχνότητες σε THz στις οποίες θα βασίζεται το 6G είναι σημαντικά περιορισμένες και εμφανίζουν τη τάση να χάνουν την ισχύ τους όσο το σήμα περνάει από κεραία σε κεραία. Στόχος της LG είναι σε αυτό το αρχικό στάδιο να κατασκευάσει τις κατάλληλες υποδομές που θα ενισχύουν το σήμα 6G με τις λιγότερες απώλειες. Φυσικά δεν περιμένουμε να δούμε το 6G μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς είναι μια τεχνολογία που το πιθανότερο είναι να την δούμε να περνάει σε mainstream status προς το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles