19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ποιο Foldable; H Motorola παρουσίασε concept phone με κυλιόμενο display και μας πήρε το μυαλό!

    Σήμερα η Lenovo παρουσίασε το όραμα της για το μέλλον μέσω του Lenovo Tech World 2022. Και μπορεί το main focus του κολοσσού της τεχνολογίας να αποτελούν οι εφαρμογές virtual και augmented reality, ο ψηφιακός μετασχμηματισμός, το Edge computing και η βιωσιμότητα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στα «μυστικά» εργαστήρια της δεν αναπτύσσονται καινοτόμα projects που ενδέχεται μια μέρα να αποτελέσουν… «mainstream» για το καταναλωτικό κοινό. Ένα από αυτά είναι και ένα smartphone concept με κυλιόμενο display (rollable), το οποίο για τη Lenovo αποτελεί το επόμενο εξελικτικό στάδιο στον κόσμο των smartphones.

    Ειδικότερα, το project πάνω στο οποίο εργάζεται το τμήμα R&D της Motorola μπορεί να επεκταθεί κατακόρυφα μεγαλώνοντας το display της mobile από τις 5 στις 6.5 ίντσες με το πάτημα ενός physical button που βρίσκεται στην άκρη της συσκευής. Βέβαια, σύμφωνα με τους tech experts της Lenovo δεν θα απαιτείται κάθε φορά η παρέμβαση του χρήστη, καθώς ανάλογα με το προβαλλόμενο περιεχόμενο, η οθόνη θα επιμηκύνεται αναλόγως. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι η Lenovo έχει ήδη ενσωματώσει στην ανάπτυξη των προϊόντων της τα εύκαμπτα OLED displays, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα ThinkPad X1 Fold 2022 και Motorola Razr. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το προαναφερθέν concept phone, η Lenovo δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ενός rollable laptop, το οποίο θα «εκμεταλλεύεται» το rollable display του για καλύτερη απεικόνιση του περιεχομένου.

    Όσον αφορά το πότε θα κάνει την εμφάνιση του το προαναφερθέν smartphone στην αγορά, μάλλον θα πρέπει να κάνετε λιγάκι υπομονή παραπάνω, καθώς την τελική του μορφή πολύ δύσκολα θα το δούμε πριν από το 2025!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles