22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ποιο θα είναι το “next big thing” της Samsung;

    Θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλο η αλήθεια, αν πιστέψουμε τις αναφορές που θέλουν τους μηχανικούς της κορεατικής εταιρείας να πειραματίζονται πάνω σε tablet που θα ελέγχονται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

    SAMSUNG CSC

    Όπως αναφέρει το Technology Review, το Emerging Technology Lab της Samsung συνεργάζεται με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Texas, Roozbeh Jafari, σε μία έρευνα σχετική με το “πώς να επιτευχθεί ο έλεγχος του εγκεφάλου σε φορητές συσκευές” με την ελπίδα ότι θα αναπτυχθούν τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα θα μπορούσαν να επικοινωνούν με τον κόσμο.

    Ο Jafari και οι ερευνητές της Samsung δεν είναι, σε αυτή τη φάση, έτοιμοι να αναπτύξουν ένα prototype το οποίο να μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά, παρ’ όλα αυτά το Technology Review σημειώνει ότι στα τρέχοντα σχέδιά τους είναι να κατασκευάσουν μία ταμπλέτα που θα ελέγχεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, με τη βοήθεια ενός “καπέλου” που θα ενσωματώνει ηλεκτρόδια παρακολούθησης τύπου EEG τα οποία παρακολουθούν “γνωστά μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας που συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι αντικρίζουν επαναλαμβανόμενα οπτικά μοτίβα”.

    Οι υπεύθυνοι του περιοδικού παρακολούθησαν, μάλιστα, σχετική επίδειξη, με τους ερευνητές να είναι σε θέση να ανοίξουν εφαρμογές στις ταμπλέτες τους, απλά επικεντρώνοντας το βλέμμα τους σε εικονίδια που αναβόσβηναν με μία συγκεκριμένη συχνότητα.

    Ο Jafari αναφέρει ακόμη ότι μελετά έναν τρόπο ώστε να κάνει τους αισθητήρες EEG του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος περισσότερο βολικούς απ’ ό,τι τα σημερινά μοντέλα τα οποία χρησιμοποιούν υγρά ηλεκτρόδια επαφής και είναι άβολα στη χρήση. Εάν πετύχει να δημιουργήσει “στεγνούς” EEG αισθητήρες, τότε θα μπορεί να δημιουργήσει ένα tablet που θα μπορεί να ελεχθεί με τη βοήθεια ενός “καπέλου που θα μπορούν να φορούν οι άνθρωποι όλη την ημέρα” και δε θα απαιτεί εκτενέστερες ρυθμίσεις.

    Ενδιαφέρουσα πρόταση που σίγουρα θα ήταν πολύ χρήσιμη στο μέλλον, όταν θα είναι έτοιμη να αξιοποιηθεί εμπορικά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles