21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο disruption από το 5G

    Σύμφωνα με έρευνα του Business Performance Innovation Network (BPI), που εξετάζει τους κλάδους της οικονομίας που θα υποστούν τον πιο ραγδαίο μετασχηματισμό από την ανάπτυξη του 5G, στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ οι υπηρεσίες cloud (57%) και ο τομέας των κατασκευών (35%) ακολουθούν. Η συγκεκριμένη μελέτη, που βασίστηκε  στις απαντήσεις στελεχών ΙΤ απ’ όλο τον κόσμο, δείχνει επίσης ότι ο κλάδος του λιανεμπορίου και των Logistics – Μεταφορών (συγκεντρώνοντας το 36% των απαντήσεων έκαστος) είναι αυτοί που, επίσης, θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από το 5G.

    Ακολουθούν ο κλάδος του online gaming (24%), η υγειονομική περίθαλψη (20%) και η ενέργεια (13%). Όπως δείχνει η ίδια μελέτη (Opportunities and Challenges in a 5G Connected Economy), ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (11% των απαντήσεων), ο Δημόσιος Τομέας (9%), αλλά και η γεωργία (2%), θα είναι οι κλάδοι, που θα επηρεαστούν λιγότερο από το 5G (συγκριτικά πάντα με τους υπόλοιπους).

    Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης θα λειτουργήσουν ως οδηγοί για 5G. Κυρίαρχες ανάμεσά τους θα είναι οι Smart Cities (61%), ο βιομηχανικός αυτοματισμός και οι “έξυπνες” κατασκευές (48%), τα συνδεδεμένα οχήματα (35%) και τα “έξυπνα” σπίτια (30%).

    Τέλος, η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι το μείζον θέμα, που πρέπει να απαντηθεί, ενόψει της μαζικής διείσδυσης της τεχνολογίας 5G είναι η ασφάλεια των δικτύων. Καθώς το 5G θα επιτρέψει μια μαζική αύξηση του αριθμού των συνδεδεμένων συσκευών, καθώς και νέες περιπτώσεις χρήσης IoT, θα υπάρξει σημαντική επέκταση του πεδίου δράσης για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ταυτόχρονα, οι συνέπειες των παραβιάσεων της ασφάλειας θα αυξηθούν δραματικά, με την εμφάνιση κρίσιμων εφαρμογών σε δίκτυα 5G, όπως αυτόνομα οχήματα, η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών και οι “έξυπνες” πόλεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles