BREAKING

Pokémon Black/White: O Pikachu επιστρέφει μαυρόασπρος!

Νόμιζες ότι έχει ξοφλήσει με τη μόδα των Pokemon; Πίστεψες ότι το ενοχλητικό Pikachu θα σταματούσε να στοιχειώνει το Nintendo DS σου; Βιάστηκες εκπαιδευτή! Τα Pokemon επιστρέφουν μετά από μεγάλη αποχή στη διπλή οθόνη του DS και είναι καλύτερα από ποτέ!
Πρόκειται για τη Πέμπτη γενιά Pokemon, η οποία έρχεται παραδοσιακά σε δύο εκδόσεις, τη Λευκή και τη Μαύρη.Πάνω από 150 καινούρια ψηφιακά τερατάκια ενταγμένα σε ένα μερικώς αναβαθμισμένο retro περιβάλλον, είναι τα πιστοποιητικά του Pokemon Black/White. Εισάγoντας τη 3D εμπειρία στο κλασσικό σκηνικό των pokemon games, η Game Freak Inc. αναβαθμίζει την εμπειρία πόκεμον. Για πρώτη φορά η κάμερα

του παιχνιδιού, αποτυπώνει τη δράση από διαφορετικές γωνίες, κάνει ζουμ και ζωντανεύει τη δράση. Οι τόνοι είναι πιο σκοτεινοί και το περιβάλλον, αρκετά πιο αληθοφανές, ενώ οι εποχές στο παιχνίδι εναλλάσσονται, βάσει της εποχής που επικρατεί στο πραγματικό κόσμο. Μια ακόμη αναβάθμιση θα εντοπίσει κανείς στο σύστημα μαχών του παιχνιδιού. Οι μονομαχίες πόκεμον ζωντανεύουν, και τα πόκεμον βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Παράλληλα, επιτρέπεται η τριπλή μάχη, με διάφορες εναλλαγές στο τρόπο διεξαγωγής της. Επίσης,  μία νέα διάσταση, το λεγόμενο Dream World, φέρνει το Farmville, ένα βήμα πιο κοντά στο Pikachu! Το νέο αυτό σύστημα, που μπορεί να χρησιμοποιεί για μία ώρα κάθε μέρα ο χρήστης, επιτρέπει τη καλλιέργεια βατόμουρων, την ανταλλαγή αντικειμένων και το κυνήγι πόκεμον σε μια on line βάση.
Η ιστορία ,από την άλλη πλευρά, μένει ουσιαστικά ίδια: είσαι ο wannabe εκπαιδευτής, που φεύγει από το σπίτι του, φιλάει τη μαμά (ποτέ το μπαμπά) και ψάχνει τη τύχη του, παρέα με τους φίλους του, στο σύμπαν των πόκεμον. Στόχος; Να τα πιάσεις όλα!  Και πάλι έχεις να αντιμετωπίσεις οκτώ gym leaders και να αποκτήσεις μετάλλια, όμως αυτή τη φορά ο περιοδικός εχθρός σου, είναι ελαφρώς διαφοροποιημένος. Η ομάδα Plasma, που θα αντιμετωπίζεις συχνά πυκνά στη πορεία του παιχνιδιού, δεν θέλει να κλέψει τα πόκεμον σου, αλλά να τα απελευθερώσει από τη τυραννία της pokeball και του εκπαιδευτή (κι όμως, είναι ακτιβιστές!). Αυτό συνιστά άλλη μία απόπειρα του παιχνιδιού, να δώσει ένα κάποιο βάθος στο εγχείρημα, αφήνοντας όμως τη προσπάθεια τελικά, στην επιφάνεια.
Μεγάλη απογοήτευση για τους gamers, η ελλιπής αξιοποίηση του bottom screen. Οι κατασκευαστές αποδέσμευσαν τη δεύτερη οθόνη του Nintendo DS, από τη χρήση της ως mini map, ρολόι ή κέντρο λειτουργιών και τη περιόρισαν στα καθήκοντα του multiplayer.
Το νέο παιχνίδι Pokemon, είναι ένας άξιος συνεχιστής της παράδοσης, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα θετικό! Πρόκειται σίγουρα για το καλύτερο μέχρι στιγμής, παιχνίδι της σειράς, με αρκετά δείγματα βελτίωσης. Το Black/White αναμένεται να ικανοποιήσει τους φανατικούς της σειράς, ωστόσο, αν δεν είσαι και εσύ ένας από αυτούς, μη το δοκιμάσεις άδικα. Δεν είναι τυχαίο πάντως πως το Pokemon Black/White, έσπασε τα ρεκόρ και αναδείχτηκε το παιχνίδι με το μεγαλύτερο αριθμό προ-παραγγελιών στην Ιαπωνία! Τις Pokeball σου ,λοιπόν, και σ’ άλλη παραλία!

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment