16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Polaris: Ο αλγόριθμος του MIT για 34% ταχύτερες ιστοσελίδες

    Ερευνητές από το εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT ανέπτυξαν μία λύση που επιταχύνει τη φόρτωση ιστοσελίδων κατά 34%, δίνοντας μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του αργού loading.

    slow-loading-websites

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η ομάδα του MIT, στην οποία περιλαμβάνεται και ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, δημιούργησε έναν αλγόριθμο με την ονομασία Polaris, ο οποίος επικεντρώνεται στον καθορισμό του καταλληλότερου χρόνου για την εκκίνηση των αιτήσεων δικτύου για τα web resources των ιστοσελίδων.

    Tο framework του Polaris έχει σχεδιαστεί ώστε να δημιουργεί γραφικές παραστάσεις εξαρτήσεων (dependency graphs) για κάθε web page, οι οποίες υπαγορεύουν την πιο αποτελεσματική σειρά με την οποία πρέπει να φορτωθούν όλοι οι πόροι της σελίδας. Τα dependency graphs χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στην ανάπτυξη λογισμικού και αποτελούν μάλιστα και τον πυρήνα ορισμένων εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού. Η εφαρμογή της λύσης αυτής από τους ερευνητές για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων του δικτύου μιας ιστοσελίδας είναι μια απλή, έξυπνη και αποτελεσματική κίνηση.

    Το Polaris αναλύει σε πρώτο χρόνο το χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων, καθώς και το πώς τα διάφορα αντικείμενα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα γράφημα εξάρτησης για κάθε σελίδα WEP, διατάζοντας τις αιτήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτώνεται πρώτα μόνο το απαραίτητο περιεχόμενο, και εφόσον χρησιμοποιείται άμεσα από τη σελίδα.

    Οι ερευνητές του MIT δοκίμασαν το Polaris σε 200 διαφορετικές συνθήκες δικτύου και διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, το framework μειώνει τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων κατά 34%. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν με μεγαλύτερες και πλούσιες σε JS ιστοσελίδες, καθώς η αποδοτικότητα του Polaris μεγαλώνει ανάλογα με τον αριθμό των requests που πρέπει να φορτωθούν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles