12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Polaroid Go: Διασκέδαση & δημιουργία με την μικρότερη αναλογική φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης στον κόσμο!

    Υπέροχες δημιουργίες, σε μικρότερο μέγεθος! Στις 20 Απριλίου, η  Polaroid παρουσίασε το νεότερο, μικρότερο μέλος της οικογένειας: την φωτογραφική μηχανήPolaroid Go. Με διαστάσεις μόλις 10,5 cm μήκος, 8,4 cm πλάτος και 6,1 cm ύψος, η Polaroid Go είναι η μικρότερη αναλογική φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης στον κόσμο. Έχει σχεδιαστεί σαν ένα δημιουργικό αξεσουάρ που το φοράτε και συνδυάζεται με μια μινιατούρα του κλασικού, τετράγωνου φιλμ. Η νέα φωτογραφική μηχανή και το φιλμ σηματοδοτούν την πιο σημαντική και συναρπαστική αλλαγή στη μορφή της Polaroid τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είναι υπέροχο;

    Η καινοτομία, ο σχεδιασμός, η δημιουργικότητα και το στυλ είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους εστιάζει η νέα ομάδα της Polaroid εδώ και τρία χρόνια. Η Polaroid Go είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά μας αυτό το διάστημα. Είναι πραγματικά πολύ παιχνιδιάρικη αλλά ταυτόχρονα απίστευτα καλοσχεδιασμένη και θα σας διευκολύνει στο να έχετε μαζί σας μία φωτογραφική μηχανή εντελώς διαφορετική από αυτήν του τηλεφώνου σας, όπου και αν πηγαίνετε,” δήλωσε ο Oskar Smolokowski, Polaroid CEO.

    Για να γιορτάσει την κυκλοφορία της Polaroid Go, η εταιρία ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία με επίκεντρο την δημιουργικότητα: η καμπάνια “Go create” φέρνει μαζί μία συναρπαστική ομάδα δημιουργών από διάφορους καλλιτεχνικούς κλάδους και πολιτισμούς από ολόκληρο τον κόσμο για να μοιραστούν ιστορίες έμπνευσης και δημιουργίας. Οι αρχικοί συνεργάτες είναι η διευθύντρια δημιουργικού και σχεδιάστρια Quinn Whitney Wilson, η οποία δημιουργεί σύγχρονη τέχνη μέσα από τη συνεργασία της με τη Lizzo και η μουσικός με έδρα το Λονδίνο Arlo Parks, που συχνά αναφέρεται ως η ποιήτρια της γενιάς Z λόγω του επιδραστικού της ήχου και λυρισμού.

    Ως μέρος της τρέχουσας συνεργασίας, η Polaroid και οι συνεργαζόμενοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν το νέο περιεχόμενο της καμπάνιας “Go create” μέσα από κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακά μέσα, τονίζοντας την έννοια της ταυτότητας και της έμπνευσης σε όλες τους τις μορφές. Η πλήρης ομάδα των δημιουργών θα αποκαλυφθεί τους προσεχείς μήνες.

    Η καμπάνια “Go create” ξεκινάει με πάταγο: μία μουσική στιγμή με το επιτυχημένο βρετανικό ντουέτο Jungle. Η πρώτη από τις δύο ταινίες με τις οποίες ξεκινάει η καμπάνια, παρουσιάζει το νέο single των Jungle, “Keep Moving.” Το κομμάτι αυτό είναι μία ωδή στην θετικότητα και στη δημιουργική ορμή και προηγείται του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ των Jungle “Loving in Stereo” (Αύγουστος 2021).

    Για την παρουσίαση της Polaroid Go, επιστρέψαμε στο βασικό DNA της Polaroid που την ορίζει ως ένα εργαλείο και ένα μέσο με το οποίο οι δημιουργοί προωθούν το πολιτιστικό τους έργο. Συνεργαστήκαμε με ταλαντούχους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μουσικούς και ενεργούς δημιουργούς που προτείνουν νέες, φρέσκιες ιδέες και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους, τους στηρίζουμε και προωθούμε την απίστευτη δουλειά τους. Ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο ετοιμάζουν,” αναφέρει ο Smolokowski.

    Διαθέσιμη στο κλασικό λευκό χρώμα, η φωτογραφική μηχανή Polaroid Go βασίζεται στον εμβληματικό σχεδιασμό της Polaroid, ενώ παράλληλα δημιουργεί μία νέα μορφή φωτογραφικών μηχανών στιγμιαίας εκτύπωσης, ιδανική για τη νέα γενιά. Η Polaroid Go περιλαμβάνει επίσης καθρέφτη για selfie, χρονομετρητή αυτοφωτογράφισης, μπαταρία που διαρκεί, δυνατό φλας, λειτουργία διπλής έκθεσης και αξεσουάρ για ταξίδι. Το όριο είναι ο ουρανός, όχι το μέγεθος.

    Δαπανήσαμε χρόνια για να σχεδιάσουμε την φωτογραφική μηχανή Polaroid Go μέσα κι έξω. Τα εσωτερικά εξαρτήματα της μηχανής είναι τοποθετημένα σαν ένα τρισδιάστατο Tetris, με μια προσεκτική σύνθεση που επιτυγχάνει ένα απλό εξωτερικό περίβλημα στις μικρότερες διαστάσεις που είναι δυνατές για μια αναλογική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης. Ο σχεδιασμός προϊόντος στην Polaroid είναι ένα έργο αγάπης και η ομάδα μας είναι πολύ περήφανη για αυτή την νέα εμβληματική μορφή της μηχανής,” δήλώνει ο Ignacio Germade, Polaroid Chief Design Officer, για τον νέο σχεδιασμό.

    Η δημιουργικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και η Polaroid Go έχει σχεδιαστεί για να πηγαίνει όπου την οδηγεί η δημιουργικότητα, με ένα στυλ φορητού αξεσουάρ. Ό,τι αποτυπώνετε με την Polaroid Go μπορεί να είναι η επόμενη δημιουργία σας, είτε πρόκειται για ένα mood board, ένα μουσικό video, ή μια γλυκιά ανάμνηση στον τοίχο με τις φωτογραφίες σας. Στην Polaroid, πιστεύουμε ότι όλες οι δημιουργίες, μικρές και μεγάλες, δίνουν νόημα στη ζωή μας και θα πρέπει να διατηρούμε αυτό το πνεύμα όπου κι αν πηγαίνουμε.

    Τον τελευταίο χρόνο, έχουμε αναγνωρίσει μία αυξημένη ανάγκη για φαντασία και εξερεύνηση καθώς όλοι έχουμε αντιμετωπίσει μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Η δημιουργικότητα είναι το καύσιμο που όλοι χρειαζόμαστε για να φανταστούμε από την αρχή έναν κόσμο για τον οποίο αξίζει να αγωνιστούμε. Η φιλοσοφία της καμπάνιας Go create ζωγραφίζει ένα μέλλον που εμπνέεται από την αλλαγή, ψάχνει στα ημιτελή έργα τέχνης και προσκαλεί την κοινότητα να συμμετέχει στην δημιουργική διαδικασία,” δηλώνει ο Smolokowski .

    Ως μία δημιουργός που στοχεύει να συλλάβει το πνεύμα των πιο ενοχλητικών αλλά ταυτόχρονα αξιομνημόνευτων στιγμών της ζωής, χάρηκα πολύ όταν η Polaroid μου πρότεινε να συνεργαστούμε για την κυκλοφορία της Polaroid Go. Η αμεσότητα της φωτογραφικής μηχανής Polaroid μού επέτρεπε πάντα να συλλάβω τις οικείες, απτές αναμνήσεις από στιγμές που είναι τόσο φευγαλέες αλλά και τόσο σημαντικές στη ζωή μας. Ανυπομονώ να εντάξω αυτήν την φωτογραφική μηχανή στη δημιουργική μου διαδικασία και να μοιραστώ αυτές τις πολύτιμες στιγμές με όλους σας!” σχολιάζει η Quinn Whitney Wilson, συνεργάτης της καμπάνιας “Go create”.

    Την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής Polaroid Go συνοδεύει το Go film, ένα φιλμ με το κλασικό τετράγωνο φορμά της Polaroid αλλά στη μικρότερη διάσταση που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρία.

    Επίσημος διανομέας των προϊόντων της Polaroid στη χώρα μας είναι η Δ&Ι ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles