24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πόλεμος με την Apple: Η Qualcomm θέλει να πετύχει απαγόρευση πωλήσεων iPhone στις ΗΠΑ

    Η διαμάχη της Qualcomm με την Apple έρχεται και πάλι σε κλιμάκωση, καθώς η πρώτη υποστηρίζει ότι τα iPhone που χρησιμοποιούν τσιπ από ανταγωνιστές της, όπως η Intel, παραβιάζουν έξι από τις πατέντες της, σχετικές με χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας.

    apple-qualcomm

    Έτσι, με αίτημα που κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ θέλει να πετύχει πλήρη απαγόρευση πώλησης iPhone που βρίσκονται στην αγορά, αλλά και εισαγωγής νέων στη χώρα, για όλα τα μοντέλα που χρησιμοποιούν τεχνολογία από εκείνη.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Qualcomm έχει επίσης καταθέσει αγωγή για οικονομική αποζημίωση από την Apple, ενώ η εταιρεία έχει φτιάξει ακόμη και ένα infographic ώστε να εξηγήσει σε τι χρησιμοποιούνται αυτά τα έξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

    six-inventions-iphones-use-every-day

    Οι δύο εταιρείες έχουν παρελθόν διαμαχών… Τον Ιανουάριο, η Apple είχε υποβάλλει δύο αγωγές κατά της Qualcomm, υποστηρίζοντας ότι έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά. Το Cupertino είχε ισχυριστεί ακόμη ότι ο κατασκευαστής τσιπ έχει “σπάσει” τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, αρνούμενος την πρόσβαση της Apple σε τεχνολογίες chip που είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει υπό όρους συμφωνίας αδειοδότησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles