18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    «Πόλεμος» μεταξύ των κατασκευαστών smartphones ενόψει του 5G: Πέντε μεγάλοι «παίκτες» συγκεντρώνουν το 67% της αγοράς

    5g

    Αμείωτος μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών smartphones, που ενόψει της έλευσης της τεχνολογίας 5G, επιδίδονται σε ένα απίστευτο αγώνα δρόμου, προκειμένου να χτίσουν το δικό τους ισχυρό προϊοντικό χαρτοφυλάκιο. Σε ότι αφορά το 2ο τρίμηνο του 2019, οι πέντε μεγαλύτεροι κατασκευαστές, παγκοσμίως, συγκέντρωσαν μερίδιο 67% της αγοράς, ενώ η πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών παικτών ήλεγχε συνολικά το 89%.

    Η Samsung διατήρησε την κορυφαία θέση στην αγορά για το 2ο τρίμηνο, πετυχαίνοντας ετήσια αύξηση 5,5% των πωλήσεων της, καθώς διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 75,5 εκατ. smartphones και μερίδιο 22,7%.

    H Huawei, από την πλευρά της, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, είδε τον όγκο των αποστολών της να μειώνεται μόλις κατά 0,6% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις της ήταν αυξημένες κατά 8,3% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Η εταιρεία διατήρησε τη δεύτερη θέση της διεθνούς αγοράς “έξυπνων” κινητών με μερίδιο 17,6%.

    Η Apple, που κατέλαβε την τρίτη θέση, διέθεσε παγκοσμίως 33,8 εκατ. iPhones, κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος από το αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 18,2%, ενώ το μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε σε 10,1%.

    Η Xiaomi παρουσίασε μια οριακή πτώση των πωλήσεων της κατά τη διάρκεια του τριμήνου (0,2%) με συνολικά 32,3 εκατ. τεμάχια, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της αγοράς και μερίδιο 9,7%. Τέλος, η OPPO είχε καλές επιδόσεις σε Κίνα και Ινδία, κατακτώντας την πέμπτη θέση της παγκόσμιας αγοράς των smartphones και μερίδιο 8,9%, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά κατά 0,3%.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles