22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πόλη στην Ινδία δημιουργεί 16 ζώνες απαγόρευσης των selfies!

    Η απόλυτη μόδα της εποχής έχουν γίνει τα selfies, έτσι όπου και αν βρεθούμε από ένα καφέ στο κέντρο της πόλης έως ένα ταξίδι στον πύργο του Άιφελ και από ένα επαγγελματικό event έως την απόκτηση του πτυχίου μας, οι αυτοφωτογραφήσεις αποτελούν συνήθεια που έγινε λατρεία. Κάποιες φορές βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα, οι άνθρωποι είναι υπερβολικοί. Τόσο πολύ ώστε ριψοκινδυνεύουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για να βγάλουν μία selfie. Έχουμε διαβάσει πολλές φορές για θανάτους από selfie και τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι η τάση της εποχής αποδεικνύεται και επικίνδυνη.

    selfie

    Με αυτές τις σκέψεις η πόλη Μουμπάι (Βομβάη) στην Ινδία αποφάσισε να θέσει 16 no-selfie zones σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι θάνατοι ως αποτέλεσμα προσπαθειών για selfies. Αν σκεφτείτε πως η Ινδία είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από αυτή την αιτία (19 περιστατικά από τα 49 συνολικά καταγεγραμμένα από το 2014), ίσως είναι πιο εύκολο να αντιληφθείτε το λόγο.

    Οι ζώνες περιλαμβάνουν σημεία που η αστυνομία της πόλης πιστεύει ότι είναι επικίνδυνα, συμπεριλαμβανομένων και χώρων στην ακτογραμμή που δε φυλάσσονται από κιγκλιδώματα. Το πρόστιμο γι’ αυτούς που θα μπουν σ’ αυτές τις περιοχές φτάνει μάλιστα τις 1200 ρουπίες, δηλαδή περίπου 16 ευρώ, ακόμη κι αν δεν τραβήξουν φωτογραφίες.

    Τα selfie-sticks έχουν απαγορευτεί και σε άλλα μέρη στον κόσμο όπως σε κάποιους σταθμούς τρένων στην Ιαπωνία, ενώ και η Ρωσία πριν λίγο καιρό είχε τρέξει μία καμπάνια για την ασφάλεια των selfies. Παιδιά προσοχή πού αυτοφωτογραφίζεστε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles