22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πολικές αρκούδες επιστρέφουν σε εγκαταλελειμμένο μετεωρολογικό σταθμό

    Μοναδικές εικόνες είχε την τύχη να καταγράψει ο 41χρονος σήμερα Μοσχοβίτης Dmitry Kokh, ο οποίος επιδίδεται σε υποβρύχια φωτογραφία και φωτογραφία άγριας φύσης. Ο φακός του απαθανάτισε την επιστροφή της φύσης στα σημεία από τα οποία αποχώρησε ο άνθρωπος, αφού φωτογράφισε πολικές αρκούδες να έχουν εγκατασταθεί σε εγκαταλελειμμένο μετεωρολογικό σταθμό στον ρωσικό Αρκτικό Κύκλο!

    Οι επιστήμονες έφυγαν, η φύση επέστρεψε

    Το 1934 οι σοβιετικές αρχές εγκατέστησαν μετεωρολογικό σταθμό στη νήσο Kolyuchin στη θάλασσα Chukchi, σε ένα νησάκι με μήκος 4,5 χιλιόμετρα και πλάτος 1,5 χιλιόμετρο, 11 χιλιόμετρα βορειότερα της χερσονήσου Chukotka. Είναι το πιο ανατολικό και απομακρυσμένο μέρος της Ρωσίας. Ο σταθμός λειτούργησε έως το 1992, οπότε και αποφάσισαν να τον κλείσουν. Οι επιστήμονες έφυγαν, τα κτίσματα παρέμειναν στο έλεος των στοιχείων της φύσης. Και η φύση επέστρεψε. Περί τους εννιά μήνες τον χρόνο, η θάλασσα γύρω από το νησί καλύπτεται από πάγο, πολικές αρκούδες ταξίδεψαν πάνω στον πάγο και εγκαταστάθηκαν στο έρημο από ανθρώπους νησάκι Kolyuchin.

    Διαβάστε επίσης: Giddes Chalamanda: Ο 92χρονος τραγουδιστής που κάνει “θραύση” στο TikTok (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles