16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πολύ μπροστά! Η LG τοποθετεί στα τρένα του ΜΕΤΡΟ της Κίνας διάφανα OLED displays!

    Είναι γνωστό ότι η LG ποντάρει πάρα πολύ στην OLED τεχνολογία και στους τρόπους που αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινότητα μας. Αν και το μυαλό μας όποτε ακούμε για OLED οθόνες πηγαίνει δικαίως στις smart TV τελευταίας τεχνολογίας, παρόλα αυτά η LG αποδεικνύει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες χρήσεις. Μάλιστα, πρόσφατα η κορεατική εταιρεία τοποθέτησε διάφανα OLED displays στα παράθυρα των τρένων του ΜΕΤΡΟ δύο μεγάλων κινεζικών πόλεων, του Πεκίνου και της Σεντσέν και το αποτέλεσμα μοιάζει σα να είναι από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

    Πιο συγκεκριμένα στην γραμμή 6 του ΜΕΤΡΟ του Πεκίνου και στη γραμμή 10 της Σεντσέν τα τρένα είναι εξοπλισμένα με 55ιντσά transparent displays, τα οποία καλύπτουν τα παράθυρα. Έτσι λοιπόν, οι επιβάτες των συγκεκριμένων τρένων όχι μόνο μπορούν να βλέπουν σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται, αλλά παράλληλα λαμβάνουν real-time ενημέρωση για μια σειρά από χρηστικές πληροφορίες που αφορούν στις μετακινήσεις τους, όπως για παράδειγμα είναι τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ, οι τοποθεσίες, οι μεταφορές, οι πτήσεις, καιρικές συνθήκες και τα νέα της ημέρας. Στόχος της LG είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον και σε άλλου τύπου μέσα μεταφοράς (όπως οχήματα αυτόνομης οδήγησης και αεροπλάνα), αλλά και στα σύγχρονα smart homes. Εδώ στην χώρα μας βέβαια, ψάχνουμε εάν κάποιοι συρμοί έχουν… air-condition ή όχι!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles