13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πολυμηχάνημα Epson EcoTank L5190 Review: «Υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία αλλά κυρίως… οικονομία»!

    H Epson αποτελεί μία από τις «παραδοσιακές» δυνάμεις στον κόσμο των εκτυπωτών, καθώς εδώ κα δεκαετίες κυκλοφορεί μια ευρεία γκάμα προϊόντων που απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, ξεκινώντας από τους απλούς casual χρήστες και φτάνοντας μέχρι τους users που αναζητούν τον καλύτερο «heavy-duty» printer / πολυμηχάνημα για την επιχείρηση τους. To τελευταίο χρονικό διάστημα η Epson παίζει πολύ δυνατά στην κατηγορία των οικονομικών multi-printers, δίνοντας βαρύτητα στην εξελιγμένη τεχνολογία EcoTank, η οποία ουσιαστικά «σμπαραλιάζει» το κόστος εκτύπωσης!

    Epson Ecotank (7)

    Οι υπεύθυνοι της Epson έχουν υπολογίσει ότι τα ειδικά σχεδιασμένα δοχεία μελάνης ενός EcoTank μπορούν να αντέξουν ακόμη και 3 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε περισσότερο μελάνι. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομείτε περίπου 90% ποσότητα μελανιού, νούμερο που μεταφράζεται σε περίπου 8100 σελίδες (μαύρο χρώμα) και 6500 σελίδες με χρώμα. To L5190 είναι ένα mid-range πολυμηχάνημα, το οποίο όπως θα δείτε και παρακάτω δίνει άλλη διάσταση στην έννοια της οικονομίας μελάνης.

    Epson Ecotank (4)

    Compact and sleek!

    Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το L5190 είναι εμφανές ότι είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ευκολία χρήσης, καθώς το νέο design που αφορά στα δοχεία μελάνης βρίσκεται στην δεξιά μπροστινή πλευρά του πολυμηχανήματος της Epson. Αυτό το διαφορετικό και εναλλακτικό design σε σύγκριση με τα συνηθισμένα, δίνει τη δυνατότητα για εύκολο επαναγέμισμα και μία ξεκάθαρη γνώση των επιπέδων της μελάνης που είναι διαθέσιμη. Μάλιστα, το ειδικό σύστημα refilling που έχει ενσωματώσει η Epson είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε με τα ειδικά μπουκαλάκια να αποφεύγεται το ρίσκο της υπερχείλισης, χωρίς να υπάρχει ο φόβος να γεμίσετε μελάνι και να τα κάνετε… χάλια!

    Epson Ecotank (9)

    Δίνοντας έμφαση στον στιβαρό χαρακτήρα και στην cartridge-free λογική είναι εμφανές ότι η πρόταση της Epson σχεδιάστηκε για να κάνει τη ζωή του χρήστη πιο εύκολη και άνετη. Με δυνατότητα ADF (Automatic Document Feeder) και μια σειρά από επιλογές διασύνδεσης που περιλαμβάνουν Wi-Fi, Wi-Fi Direct και Ethernet, προσφέρει λειτουργίες: Print, Scant, Copy και Fax. Ως είθισται ο scanner βρίσκεται στο επάνω τμήμα του πολυμηχανήματος της Epson, ενώ το document feeder που βρίσκεται στο επάνω τμήμα είναι ιδανικό για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

    Epson Ecotank (11)

    Παρατηρώντας, το ευμέγεθες και εξαιρετικά εύχρηστο καντράν ελέγχου που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο (και μπορείτε να το ρυθμίσετε σε άνω και κάτω κατεύθυνση) , από εκεί μπορείτε να ορίσετε όλα τα options και να προσαρμόσετε τη σάρωση, την εκτύπωση, τη λειτουργία fax/αντιγραφικού, αλλά και όλα τα settings που σχετίζονται με το L5190. Αναμφίβολα, η ύπαρξη του συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ευκολία χρήσης για την οποία φημίζονται τα προϊόντα της Epson.

    Epson Ecotank (14)

    Η all-in-one πρόταση της Epson δεν προσφέρει μόνο τεράστια οικονομία, αλλά και υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, καθιστώντας το L5190  ένα εκπληκτικά all-around πολυεργαλείο. Συνδυάζοντας ποιότητα και ταχύτητα, προσφέρει ανάλυση στα 5760 x 1400 dpi, προσφέροντας υψηλή αξιοπιστία και εκπληκτική λεπτομέρεια που αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους, καθώς τα χρώματα της εκτύπωσης αποδίδονται με ρεαλισμό, με υψηλή ευκρίνεια και κοφτερή λεπτομέρεια.

    Epson Ecotank (13)

    Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην μοναδική ταχύτητα με την οποία ολοκληρώνονται οι έγχρωμες και μαύρες εκτυπώσεις, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Epson στον τομέα των online features, καθώς η mobile εφαρμογή Epson Connect, σας δίνει τη δυνατότητα να τυπώσετε wirelessly στο L5190 από οπουδήποτε κι εάν βρίσκεστε, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

    Epson Ecotank (2)

    Λίρα… εκατό!

    H Epson κατάφερε να μας παρουσιάσει ένα ακόμη εκπληκτικό προϊόν, το οποίο χαρακτηρίζεται από δυναμικά online features, εντυπωσιακή οικονομία στο μελάνι και υψηλή ποιότητα στην εκτύπωση. Με τιμή γύρω στα 329 ευρώ, το L5190 μπορεί να αποδειχθεί μια «λίρα εκατό» είτε για το σπίτι, είτε για το γραφείο σας και σίγουρα είναι μια εκ των κορυφαίων λύσεων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία. Αναμφίβολα, το αγοράζετε με… κλειστά μάτια! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles