20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Pop! Cardboard 2.0 Review: «Φανταστική virtual reality εμπειρία με μηδαμινό κόστος»!

    O κόσμος των νέων τεχνολογιών εισέρχεται με δυναμισμό στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να «πειραματίζονται» με ενδιαφέροντα virtual reality projects. Oculus (με το Rift), Samsung (με το Gear VR), HTC (με το Vive) και Sony (με το PlayStation VR) είναι ορισμένες από τις εξελιγμένες VR προτάσεις που αναμένεται πολύ σύντομα να δούμε να κυκλοφορούν μέσα στο επόμενο έτος. Βέβαια, τα VR headsets αυτά μπορεί ναι μεν να αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά το πιθανότερο είναι να στοιχίζουν αρκετά χρήματα (με εξαίρεση το πιο «οικονομικό» Gear VR). Για αυτό και η Google που ως γνωστόν λατρεύει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα εδώ και καιρό έχει παρουσιάσει τη δική της low-tech VR πρόταση, η οποία είναι κατασκευασμένη από… χαρτόκουτο και άλλου είδους ultra-οικονομικά υλικά.

    IMG_3486

    DIY Εικονική πραγματικότητα!

    Το Google Cardboard βασίζεται σε μία καθαρόαιμη DIY (Do it Yourself) φιλοσοφία και αποτελεί το πιο φτηνό headset που μπορεί να υπάρξει, καθώς το κόστος των υλικών από το οποίο αποτελείται δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ! Όπως συμβαίνει και με άλλα tech-projects της Google, το ιδιοφυές Google Cardboard διακατέχεται από έναν «open χαρακτήρα», για αυτό και άλλες εταιρείες μπορούν να κυκλοφορήσουν τις δικές τους εκδόσεις του χαρτόκουτου εικονικής πραγματικότητας της Google. Μία από αυτές είναι και το Pop! Cardboard 2.0 της Mr. Cardboard, μία ανέξοδη πρόταση που μπορείτε να την κατασκευάσετε στο λεπτό και να βιώσετε έτσι την ίδια ακριβώς VR εμπειρία (η οποία θυμίζει ένα είδος «πιο ζωντανού» και interactive viewmaster) που προσφέρει το cardboard της Google.

    IMG_3509

    Το εν λόγω DIY χάρτινο headset (όπως και η αντίστοιχη πρόταση της Google) χρησιμοποιεί τον γυροσκοπικό σένσορα και το επιταχυνσιόμετρο του κινητού σας και έρχεται κομμένο και προσυναρμολογημένο (με τους ειδικούς φακούς προσαρτημένους), ώστε να μην κουραστείτε καθόλου στη διαδικασία της συναρμολόγησης. Το μόνο ουσιαστικά που πρέπει να κάνετε είναι να προσαρμόσετε κατάλληλα το κινητό σας στο cardboard (είναι κατάλληλο για smartphones με πλάτος που φτάνει μέχρι τα 83 χιλιοστά) και στη συνέχεια να κατεβάσετε την εφαρμογή Google Cardboard από το Play Store ή από το App Store της Apple (εάν έχετε iPhone). Επίσης, με λίγο ψάξιμο στο online store της Google και της Apple μπορείτε να εντοπίσετε και άλλες εφαρμογές που θα σας ταξιδέψουν στον μοναδικό κόσμο του VR.

    IMG_3577

    Παράλληλα, οι ειδικές εγκοπές που υπάρχουν στο κάτω τμήμα του Cardboard σας επιτρέπουν να χειρίζεστε με τον αντίχειρα σας το μενού των διάφορων εφαρμογών με χαρακτηριστική ευκολία, πατώντας την touchscreen του κινητού σας. Οι αμφίκυρτοι φακοί (διαμέτρου 25 χιλ. και εστιακής απόστασης 45 χιλ.) είναι αρκετά καλής ποιότητας παράγοντας ένα άκρως ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα η πρόταση της Mr. Cardboard είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κουράζει τους users που φορούν γυαλιά. Επιπλέον, το προστατευτικό «μουστάκι» από αφρώδες υλικό βοηθάει στην άνετη και ξεκούραστη εφαρμογή.

    IMG_3526

    H οικονομική πλευρά του VR!

    Με μεγάλη αντοχή (καθώς το χαρτόνι του Pop! Cardboard 2.0 είναι κατασκευασμένο ανθεκτικό, ώστε να αντέχει στην πολύωρη χρήση) και με έμφαση στην άνετη προσαρμογή, το Pop! Cardboard 2.0 θα σας χαρίσει μία γεύση εικονικής πραγματικότητας, χωρίς να χρειαστεί να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Μάλιστα, αγοράζοντας ένα Cardboard της Mr. Cardboard επιτελείτε και κοινωνικό έργο, καθώς για κάθε cardboard που πωλείται, η εταιρεία φροντίζει ώστε να αποδίδει μέρος των εσόδων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Χωρίς αμφιβολία, στοιχίζοντας μόλις 18.90 ευρώ, το Pop! Cardboard πρόκειται για το πιο οικονομικό εισιτήριο σας στον μαγευτικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε!

    Το Pop! Cardboard της Mr. Cardboard μας το προσέφερε το κατάστημα ITsmart.

    VR GLASSES

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles