22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κι όπως συμβαίνει πάντα με τις ωραίες ιδέες… Popcorn Time τέλος

    Με μεγάλο ενθουσιασμό σας γράφαμε για το Popcorn Time, το “Netflix” για τις πειρατικές κόπιες των ταινιών που κυκλοφορούν εκεί έξω σε torrents. Και δεν ήμασταν μόνο εμείς. Ήταν το TechCrunch, το Time, το Ars Technica και πολλά άλλα.

    Όλοι μιλούσαμε για μία φανταστική ιδέα που πρόσφερε το streaming των torrents αντί το «κατέβασμα» τους τοπικά στους υπολογιστές μας. Οι developers πίσω από την ανάπτυξη της εφαρμογής, παιδιά από το Rio στη Βραζιλία αλλά και συμμετέχοντες από τον υπόλοιπο κόσμο, έκαναν μία έξυπνη εφαρμογή που όλοι αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό, περιμένοντας πως η βιομηχανία θεάματος, από την δημοσιότητα αυτή θα «έπαιρνε μπροστά» για να καταλάβει πως οι μέθοδοι διανομής του περιεχομένου (αλλά και οι τιμές του) είναι τρομερά αναχρονιστικές. Κι όμως.

    popcorn time

    Οι developers του Popcorn Time, όπως αναφέρουν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους στην ιστοσελίδα του project, έπρεπε να αποφασίσουν ανάμεσα στο να συνεχίσουν αυτό που κάνουν και την απειλή μηνύσεων από τις γνωστές πηγές που, έχουν κάνει lobbying για την προστασία της βιομηχανίας τους σε όλο τον κόσμο.

    Αρχικά το Mega που φιλοξενούσε το αρχείο για τον installer του Popcorn Time σταμάτησε το hosting του αρχείου γιατί «παραβίαζε τους όρους χρήσης». Μετέπειτα, μετά από αρκετές δημόσιες αψιμαχίες για τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και απειλές, οι developers σταματούν συνολικά την υπηρεσία, ακόμα και γι αυτούς που είχαμε προλάβει να κάνουμε download τον installer και να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή.

    Λέγοντας άλλη μία φορά «κρίμα» για άλλη μία εφαρμογή που ήταν μία εξαιρετική ιδέα, σκεφτόμαστε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν, η ποσότητα ανθρώπων, νομικών, πολιτικών και δικαστών που κάνουν lobbying και νομοθετούν για την προστασία του μοντέλου που έχει η βιομηχανία θεάματος, διοχέτευαν την ενεργητικότητά τους, αλλά και την νομοθεσία, προκειμένου να έχετε δουλειά, πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, ή την σωστή εκμετάλλευση των εισφορών που καταβάλλουν όλοι οι άνθρωποι σε φόρους και τέλη.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles