21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο Πάπας απέκτησε προσωπικό λογαριασμό στο Twitter

    Τι νομίζατε, ότι κάνει μόνο… «ο Γιαννάκης tweet»; Όχι κυρίες και κύριοι… όλος ο καλός ο κόσμος κάνει tweet, ακόμα και εκείνοι που παραδοσιακά (ή τέλος πάντων στερεοτυπικά) δεν τους συνδέουμε στο μυαλό μας με την τεχνολογία. Η αλήθεια είναι πως το ειδησεογραφικό τμήμα του Βατικανού έχει παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα εδώ και ενάμισι χρόνο. Άλλο όμως ένας γενικευμένος οργανισμός και άλλο ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

    Έτσι ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, είναι ο πρώτος αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που απέκτησε προσωπικό λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο, και συγκεκριμένα στο Twitter. Προς το παρόν δεν υπάρχουν tweets εκεί, καθώς η δημοσίευση περιεχομένου στο λογαριασμό του Ποντίφικα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Βενέδικτος θα κάνει tweet μικρά αποσπάσματα από τη Βίβλο, αλλά επίσης θα προσπαθεί να απαντά και σε ερωτήματα χρηστών, σχετικά με την πίστη.

    Ο λογαριασμός του Πάπα, με το όνομα χρήστη «pontifex» ενεργοποιήθηκε σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, και στην πραγματικότητα πρόκειται για 8 διαφορετικούς λογαριασμούς σε 8 διαφορετικές γλώσσες! Αυτή τη στιγμή, ο χρήστης «pontifex» έχει περίπου 205.000 ακολούθους. Αν θέλετε κι εσείς να ακολουθήσετε online τον «Pope Ratz», τότε δείτε τα παρακάτω links.

    Πηγή : The Vatican Today

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles