21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Πάπας Φραγκίσκος, πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time

    Τον Πάπα Φραγκίσκο επέλεξε το περιοδικό Time ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2013. Γεννημένος ως Jorge Mario Bergoglio στο Buenos Aires, ο Πάπας Φραγκίσκος εξελέγη στις 13 Μαρτίου του 2013 ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Είναι ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική γενικότερα.

    time-pope-francis-person-2013

    Όπως εξηγεί η Nancy Gibbs από το περιοδικό Time για την επιλογή τους:

    “Σπάνια ένας νέος παίκτης στην παγκόσμια σκηνή συγκεντρώνει τόσο έντονα και τόσο γρήγορα την προσοχή -από νέους και ηλικιωμένους, πιστούς και κυνικούς- όσο ο Πάπας Φραγκίσκος. Μέσα σε εννέα μήνες σε αυτή τη θέση, έφερε τον εαυτό του στον επίκεντρο των συνομιλιών και του χρόνου μας, για τον πλούτο και τη φτώχεια, την ισότητα και τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, το νεωτερισμό, την παγκοσμιοποίηση, το ρόλο των γυναικών, τη φύση του γάμου, τους πειρασμούς της εξουσίας”

    Μέσα στους εννέα μόλις μήνες που βρίσκεται στη θέση αυτή, έχει προκαλέσει αίσθηση με την ταπεινότητα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει, σε πολλές περιστάσεις. Ενδεικτικά, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, δεν ακολούθησε την παράδοση και ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί για εκείνον και όχι να τους ευλογήσει πρώτα, ενώ, πρόσφατα, δε δίστασε να αγκαλιάσει άνθρωπο με σοβαρή δερματική πάθηση, δίνοντας το παράδειγμα για την αποφυγή της περιθωριοποίησης.

    Στη δεύτερη θέση του περιοδικού Time, όσον αφορά τα πρόσωπα της χρονιάς, βρίσκεται ο πρώην αναλυτής της NSA, Edward Snowden, που “ταρακούνησε” τον κόσμο της τεχνολογίας (και όχι μόνο) με τις αποκαλύψεις του σχετικά με τις υποκλοπές της αμερικανικής υπηρεσίας, ενώ άλλοι finalists περιλαμβάνουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, έως τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, αλλά και την… Miley Cyrus.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles