16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πάρτε το γραφείο στο USB σας

    Κάποτε θεωρείτο «ριζοσπαστικά καινοτόμο» το να είναι κανείς σε θέση να πάρει το «γραφείο» μαζί του με τη βοήθεια μιας συσκευής. Πρώτα ήταν οι φορητοί υπολογιστές, μετά ήρθαν τα tablets, ακόμα και τα smartphones δηλώνουν παρόντα πού και πού –έστω κι αν η πρακτικότητά τους αμφισβητείται. Ακόμα και τώρα όμως, εν έτει 2012, όλα τα παραπάνω κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν… παλιομοδίτικα! Ω ναι, φτάνει εκεί που θα πάτε να έχει υπολογιστή, τίποτε άλλο!

    Η μαγεία του USB

    Εφ’ όσον εξασφαλίσετε ότι ο προορισμός σας (να, διακοπές έρχονται και ιδού η υπόθεση εργασίας μας) είναι εξοπλισμένος με υπολογιστή και προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από ένα απλό USB stick. Με 6 ή 8GB χωρητικότητας μάλιστα, θα είστε υπέρ του δέοντος καλυμμένοι. Μέσα σε αυτό θα εγκαταστήσετε μια σειρά προγραμμάτων που θα σας επιτρέψουν να δουλέψετε άνετα και εύκολα, ανεξαρτήτως των εφαρμογών που υπάρχουν στον υπολογιστή που θα χρησιμοποιήσετε.

    Πρόκειται για portable εκδόσεις προγραμμάτων όπως office suites, browsers, media players, messaging εφαρμογές και λοιπά εργαλεία. Αυτές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε για τη λειτουργία τους να μη χρειάζεται εγκατάσταση σε σκληρό δίσκο υπολογιστή. Αντιθέτως, τρέχουν μέσα από το USBάκι στο οποίο βρίσκονται, κάτι που στην ουσία σημαίνει πως θα είστε σε θέση να τις χρησιμοποιήσετε σε ό,τι σύστημα κι αν δουλέψετε. Δεν είστε σίγουροι αν στο PC που σας… περιμένει υπάρχει ο αγαπημένος σας Firefox; Θα θέλατε και πρόσβαση στο Skype μήπως; Τα portable προγράμματα έχουν τη λύση!

    Για να γεμίσετε το USBάκι σας με προγράμματα έτοιμα να ανταποκριθούν στις ανάγκες σας, φτάνει να επισκεφθείτε κάποιο από τα sites που φιλοξενούν συλλογές με τέτοια: Pendriveapps.com, Cnet, Portableapps.com και Portablefreeware.com είναι τα πιο γνωστά εξ αυτών. Τα επισκέπτεστε, επιλέγετε τα προγράμματα που θέλετε, τα κατεβάζετε και τα περνάτε (ή τα εγκαθιστάτε) στο stick σας. Κάποια από αυτά τα sites είναι βασισμένα σε ένα interface: το περνάτε στο USB stick σας και μέσω αυτού έχετε πρόσβαση στα προγράμματα που υπάρχουν μέσα του.

    Κάποια sites με portable εφαρμογές και προγράμματα λειτουργούν με τη βοήθεια ενός εκτελέσιμου αρχείου: το τρέχετε από το USB stick σας και έχετε άμεσα πρόσβαση στα προγράμματα που έχετε κατεβάσει.
    …και η δύναμη του cloud.

    Και καλά με τα προγράμματα, τα φέρατε βόλτα. Με τα αρχεία σας; Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο απλά κι αυτό χάρη στις διάφορες cloud και file transfer υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν στο διαδίκτυο. Για τα αρχεία που θα χρειαστείτε, αν δεν θέλετε να τα έχετε μαζί σας σε ένα USBάκι (μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που έχετε περάσει τα προγράμματά σας), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις υπηρεσίες digital storage που προσφέρουν εταιρείες όπως η Google και η Microsoft. Αν έχετε λογαριασμό στο Gmail ή το hotmail θα έχετε ήδη πρόσβαση και σε αυτές χωρίς να χρειαστεί να κουνήσετε το μικρό σας δαχτυλάκι! Θυμηθείτε πως υπάρχουν ακόμα υπηρεσίες όπως το WeTransfer για μεταφορά ογκωδών αρχείων καθώς και πλήθος online μετατροπέων που θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε τύπο στα αρχεία σας εφ’ όσον το επιθυμείτε.

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά η τεχνολογία έχει προοδεύσει σε τέτοιο βαθμό που το καλοκαίρι του 2012 θα είστε σε θέση να φύγετε για διακοπές και η βαλίτσα σας να μην περιέχει τίποτα άλλο πέρα από ρούχα, αντηλιακό και οδοντόβουρτσα. Laptops, tablets και smartphones μένουν σπίτι να ξεκουραστούν κι αυτά. Φέτος στις διακοπές «καθαρίζουν» USB και cloud!

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles