16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πώς εμπνεύστηκε η Apple το λογότυπό της; Και ποια η σχέση του με την αυτοκτονία του Alan Turing;

    Το 1954, ο Alan Turing, ο σπουδαίος μαθηματικός και κρυπτογράφος του περασμένου αιώνα, έφυγε από τη ζωή και οι πληροφορίες θέλουν να το έκανε αυτοκτονώντας με ένα μήλο που είχε μέσα κυάνιο. Τα δύσκολα είχαν ξεκινήσει γι’ αυτόν βέβαια νωρίτερα, όταν είχε οδηγηθεί σε χημικό ευνουχισμό μετά από καταδίκη για ομοφυλοφιλία σε μία Βρετανία εκείνης της εποχής όπου μία τέτοια προτίμηση θεωρούνταν έγκλημα.

    alan-turing-apple

    Πολλά χρόνια μετά και αρκετά μετά τη γέννηση της Apple, της εταιρείας που συνέδεσε το όνομά της και το λογότυπό της με το δαγκωμένο μήλο, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι έμπνευση για το εμβληματικό logo αυτό ήταν η αυτοκτονία του Turing. Ισχύει όμως αυτό;

    Η αλήθεια είναι πως όχι και μιλάμε για ακόμη έναν αστικό μύθο της εποχής του. Ο σχεδιαστής του λογοτύπου της Apple Rob Janoff έχει διαψεύσει τη φήμη λέγοντας πως το δάγκωμα στο μήλο στο λογότυπο της Apple σχεδιάστηκε για να το ξεχωρίζει ο κόσμος από ένα… κεράσι.

    Οι πληροφορίες λένε πως και ο ίδιος ο Steve Jobs διέψευσε το γεγονός όταν ο Stephen Fry τον ρώτησε σχετικά, λέγοντας ότι “θα ήταν υπέροχο να το είχαν σκεφτεί αλλά δεν το έκαναν”.

    Πάντως επιστρέφοντας στον Alan Turing, το ότι αυτοκτόνησε δαγκώνοντας το δηλητηριασμένο μήλο δεν επιβεβαιώνεται 100%. Κάποιοι λένε ότι ήταν απρόσεκτος με τα πειράματά του και μπορεί να έγινε κατά λάθος, κάποιοι άλλοι ότι μπορεί να δολοφονήθηκε καθώς θεωρούνταν “απειλή” από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles