20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πως να χρησιμοποιήσεις το Find My App για να εντοπίσεις το χαμένο σου iPhone

    Πολλοί από εμάς διαθέτουμε μνήμη… χρυσόψαρου και αφήνουμε το iPhone μας στα πιο παράξενα μέρη. Σας έχει τύχει να ξεχάσετε πού το είδατε τελευταία; Στα ντουλάπια της κουζίνας, μέσα σε συρτάρια του κομοδίνου ή στην ντουλάπα; Είτε χάσατε το τηλέφωνό σας στο σπίτι είτε στο πάρκο, το Find My App –προηγουμένως γνωστό ως Find My iPhone- είναι ένα αξιόπιστο μέσο για να το εντοπίσετε. Σας επιτρέπει επίσης να εντοπίσετε τα AirPods σας.

    Πώς να βρείτε το iPhone σας με μια συσκευή της Apple

    Μπορείτε γρήγορα να εντοπίσετε το iPhone σας στο iPad, στο Mac ή σε ένα άλλο iPhone ενός μέλους της οικογένειάς σας. Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Find My. Κατά το άνοιγμα της εφαρμογής, θα δείτε την επιλογή Devices στην κάτω μπάρα.

    Κάντε κλικ και ψάξτε για το iPhone σας στη λίστα. Μόλις το δείτε, πατήστε πάνω του για να δείτε την τοποθεσία του σε ένα χάρτη.

    Εκτός από το χάρτη, υπάρχει επίσης μια λειτουργία Αναπαραγωγής Ήχου που μπορείτε να επιλέξετε για να χτυπήσει το κινητό σας, βοηθώντας στην αναζήτηση. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία όταν το τηλέφωνό σας κρύβεται στη ντουλάπα σας.

    Για να εμφανιστεί το iPhone σας στο iPad ή στο Mac σας, θα πρέπει να έχετε συνδεθεί με το ίδιο Apple ID που χρησιμοποιείτε στο iPhone σας. Είναι καλό να εξασφαλίσετε ότι μοιράζεστε και συνδέεστε με τον ίδιο λογαριασμό σε όλες τις συσκευές της Apple.

    Πώς να βρείτε το iPhone με μια συσκευή που δεν είναι της Apple

    Εάν δεν έχετε άλλη συσκευή της Apple στο σπίτι, μπορείτε να πληκτρολογήσετε iCloud.com/find σε έναν browser σε οποιαδήποτε συσκευή για να εντοπίσετε το iPhone σας. Όταν βρίσκεστε εκεί, συνδεθείτε με το Apple ID σας και ακολουθήστε τα ίδια βήματα με παραπάνω. Πηγαίνετε στο Devices για να αναζητήσετε το iPhone σας στη λίστα όλων των συσκευών του λογαριασμού. Και μετά επιλέξτε το για να δείτε την τοποθεσία του σε ένα χάρτη.

    Τι γίνεται αν δεν μπορώ να δω την τοποθεσία του iPhone μου;

    Δυστυχώς, δεν θα είστε πάντα σε θέση να δείτε πού βρίσκεται το iPhone σας σε πραγματικό χρόνο με το Find My App. Κάποιος που έκλεψε το τηλέφωνό σας μπορεί να το έχει απενεργοποιήσει, έτσι η τοποθεσία του δεν ενημερώνεται συνεχώς.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles