20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Πώς να δημιουργήσετε ένα σούπερ ασφαλή κωδικό πρόσβασης;

    Το να βρει κάποιος έναν κωδικό με επίκεντρο την ασφάλεια είναι δυσκολότερο απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ακόμη και οι ενσυνείδητοι χρήστες στο θέμα της ασφάλειας υποπίπτουν στο λάθος να φτιάχνουν κωδικούς με τη χρήση προσωπικών πληροφοριών ή άλλων προβλέψιμων συνδυασμών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κωδικού, που ήταν στις 5 Μαΐου, βρήκαμε στο secnews.gr ένα ενδιαφέρον infographic που σας παραθέτει μερικές συμβουλές για να δημιουργήσετε τον τέλειο κωδικό πρόσβασης.

    creating-secure-passwords

    Με τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες επιθέσεις hacking, η σημασία ενός σούπερ ισχυρού κωδικού πρόσβασης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Κατά το 2015, είδαμε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό hacking επιθέσεων όπου διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων και κόστισαν εκατομμύρια σε πολυεθνικές. Καθ’ όλη τη χρονιά, μιλήσαμε γενικά για διάφορες επιθέσεις και για το πώς μπορείτε να προστατεύσετε την ψηφιακή σας ζωή με απλά προληπτικά μέτρα.

    Απλά γνωρίζοντας τις DDoS και SQL injection επιθέσεις δεν είναι αρκετό. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας διαπράττουν το «σφάλμα», χρησιμοποιώντας ένα εύκολο κωδικό πρόσβασης που κάνει τη δουλειά των χάκερ ευκολότερη. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ισχυρός κωδικός και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τα δεδομένα σας.

    Όταν μιλάμε για έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, μιλάμε για κωδικούς πρόσβασης που απαρτίζονται περίπου από 8 έως 15 χαρακτήρες. Οι κωδικοί πρέπει να φαίνονται σαν ασυναρτησίες για εσάς (και στους άλλους), αποτελούμενος από κεφαλαίους και πεζούς χαρακτήρες, ψηφία και σύμβολα.

    Μπορείτε να δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες φράσεις και ελλιπείς λέξεις σε κωδικούς πρόσβασης. Αποφύγετε τη χρήση λέξεων από το λεξικό και μοτίβα λέξεων-κλειδιών. Η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης συνίσταται τακτικά.

    Οπότε, σας παραθέτουμε ένα infographic από την WhoIsHostingThis που σας προτείνει τις καλύτερες πρακτικές για να φτιάξετε τους κωδικούς σας:

    super-stong-password

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles