15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς να επιστρέψετε από το iOS 9.3 σε μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού

    Κάθε φορά που αναβαθμίζετε μια συσκευή iOS με μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος υπάρχει ένα “μικρό παράθυρο” το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επαναφέρετε την παλιά έκδοση (σε περίπτωση που εντοπίσετε π.χ. κάποιο bug).

    ios

    Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι έχετε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο γι’ αυτή την επιλογή επιστροφής σε προηγούμενη έκδοση. Οι συσκευές Apple εγκαθιστούν μόνο λογισμικό που έχει “υπογραφεί” από την Apple και όταν υπάρχει μια νέα έκδοση iOS, οι παλαιότερες χαρακτηρίζονται ως μη έγκυρες μέσα σε λίγες μέρες (ή εβδομάδες αν είστε τυχεροί). Αν ωστόσο κινηθείτε γρήγορα, θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και γυρίσετε πίσω σε παλιά έκδοση ενώ αυτή εξακολουθεί να θεωρείται έγκυρη από την εταιρία. Μεταφέρουμε τη διαδικασία από το secnews.gr.

    Πριν τη διαδικασία της υποβάθμισης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει κάπου τα αρχεία της συσκευής σας, φωτογραφίες, μουσική, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο θέλετε να κρατήσετε. Η διαδικασία υποβάθμισης και αποκατάστασης καθαρίζει εντελώς το iPhone ή το iPad και σας υποχρεώνει να το ξεκινήσετε από την αρχή. Όσο αφορά τα επίσημα iOS backups (στο iTunes και iCloud) θα πρέπει να πάτε πίσω στην τελευταία αποθηκευμένη κατάσταση της έκδοσης iOS στην οποία γυρίζετε, οπότε αν έχετε αποθηκεύσει φωτογραφίες ή άλλα αρχεία από τότε θα πρέπει να τα χειριστείτε ξεχωριστά.

    Υποβάθμιση iOS

    yp

    Για την υποβάθμιση χρειάζεστε το παλαιότερο IPSW αρχείο (iPhone ή iPad software). Αυτό μπορεί να είναι στον υπολογιστή σας αν έχετε κάνει αναβάθμιση μέσω iTunes και το λειτουργικό σύστημα του desktop σας δεν το έχει καθαρίσει. Στο OS X πηγαίνετε ~/Library/iTunes και στα Windows 10 πηγαίνετε Users\\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes folder. Ψάχνετε για ένα φάκελο που ονομάζεται iPhone Software Updates ή iPad Software Updates.

    Αν δεν μπορείτε να βρείτε το παλαιότερο αρχείο IPSW (.ipsw) στο local system σας υπάρχουν πολλά αρχεία καταγραφής στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να κατεβάσετε αρχειοθετημένα αρχεία για δωρεάν, όπως IPSW Downloads. Επιλέξτε τη συσκευή σας, επιλέξτε την έκδοση iOS στην οποία θέλετε να γυρίσετε και κατεβάστε το αρχείο. Το IPSW Downloads σηματοδοτεί με πράσινο τα πακέτα που προς το παρόν θεωρούνται έγκυρα από την Apple.

    Ανοίξτε το iTunes και συνδέστε τη συσκευή σας. Ανοίξτε τη σελίδα της συσκευής μέσα στο iTunes και θα δείτε τη γνωστή οθόνη Restore. Αντί να πατήσετε το κουμπί Restore όπως συνήθως πατήστε Option+Click (OS X) ή Shift+Click (Windows) το οποίο σας ζητά να επιλέξετε ένα αρχείο IPSW αντί να χρησιμοποιήσετε το πιο πρόσφατο από την Apple. Επιλέξτε το αρχείο που κατεβάσατε πριν και το reset και η διαδικασία θα αρχίσει.

    Υποβάθμιση από μια έκδοση beta

    yp2

    Το να πάτε από μια έκδοση beta σε μια παλαιότερη σταθερή έκδοση είναι απλή διαδικασία αλλά να θυμάστε ότι τα αντίγραφα ασφαλείας που αποθηκεύτηκαν ενώ έτρεχε η έκδοση beta δε θα λειτουργούν πλέον. Πριν συνδέσετε τη συσκευή σας στον υπολογιστή, κλείστε την και στη συνέχεια κρατήστε πατημένο το κουμπί Home μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Connect to iTunes».

    Θα πρέπει να δείτε μια ειδοποίηση στην οθόνη σας που λέει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συσκευή σας και τότε μπορείτε να πατήσετε Restore για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να επιλέξετε ένα αρχείο IPSW καθώς το iTunes απλά χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη, σταθερή έκδοση του iOS κατευθείαν από την Apple. Μετά από λίγα λεπτά θα έχετε μια συσκευή σαν να έχει βγει από το εργοστάσιο έτοιμη να ξεκινήσει ξανά.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles