16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πώς να παίξετε …games στο εσωτερικό ενός PDF αρχείου!

    Ένας χρήστης στο GitHub, ο Omar Rizwan, βρήκε έναν τρόπο να εισάγει παιχνίδια σε PDF αρχεία! Μάλιστα προγραμμάτισε και το δικό του παιχνίδι βοηθώντας τον εαυτό του με ένα tutorial.

    games-ΡDF

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, στην πραγματικότητα ο Rizwamn βρήκε κάποια χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την ενσωμάτωση flash περιεχομένου, 3D αντικειμένων και JavaScript σε ένα ΡDF αρχείο. Όλα αυτά τα ανακάλυψε, καθώς κατέβαινε τις 1.310 σελίδες ενός εγγράφου για τις PDF προδιαγραφές, το οποίο ο ίδιος περιγράφει ως «μια πραγματικά σαφή και ενδιαφέρουσα ανάγνωση».

    Tο μειονέκτημα σε όλο αυτό είναι ότι οι ΡDF αναγνώστες που είναι διαθέσιμοι αυτή την τρέχουσα χρονική στιγμή δεν υποστηρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Έτσι η μοναδική αχτίδα φωτός είναι το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google, το οποίο έχει ενσωματωμένο κάποιο μικρό υποσύνολο του Acrobat Java API surface.

    Έτσι, την επόμενη φορά που θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον, απλά βάλτε ένα JavaScript παιχνίδι στο PDF σας. Το παιχνίδι πάντως δε θα πρέπει να καταναλώνει ένα μεγάλο αριθμό bits. Δεν μπορείτε δηλαδή να βάλετε κάτι βαρύ, όπως το Far Cry ή το GTA V.

    Για να καταλάβετε καλύτερα τη διαδικασία, τσεκάρετε το arcade Breakout που γράφτηκε από τον Rizwan. Ο ίδιος βοηθήθηκε από ένα tutorial ενώ σημειώνει τις απολογίες του για την ασυνεπή ταχύτητα του παιχνιδιού. Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό στο GitHub repository του.

    Ρdf-game

    Συμβουλή για το παιχνίδι: Αφού ανοίξετε το Breakout PDF, μετακινήστε το ποντίκι σας δεξιά και αριστερά για να μετακινηθεί και το πράσινο κομματάκι (paddle). Θα πρέπει να κουνάτε το ποντίκι σας στο γαλάζιο τμήμα, κάτω από το χώρο που λαμβάνει χώρα το παιχνίδι.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles