21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας από το επιβλαβές μπλε φως

    Η χρήση οθονών όλη την ημέρα μπορεί να κουράσει τα μάτια μας. Τα smartphones και τα tablet διαδραματίζουν πλέον εξέχοντα ρόλο στην εξ αποστάσεως φοίτηση ή εργασία. Για να μην αναφέρουμε όταν περνάμε την ώρα μας στις μετακινήσεις, χαλαρώνουμε βλέποντας κλιπ και ταινίες ή όταν απολαμβάνουμε χαλαρό παιχνίδι στις κινητές συσκευές μας. Ευτυχώς, υπάρχουν νέες τεχνολογίες οθόνης που δίνουν προτεραιότητα στην προστασία των ματιών των χρηστών — spotlight στην TCL, πρωτοπόρος στην τεχνολογία οθόνης και σε προσιτές, premium έξυπνες εμπειρίες.

    ΤΕΧΝΟΛΟΓIΑ NXTVISION & NXTPAPER ΤΗΣ TCL

    1. Εφαρμογή διαφορετικών λειτουργιών άνεσης

    Όλα τα smartphones της σειράς TCL 30 είναι εξοπλισμένα με την πρωτοποριακή τεχνολογία NXTVISION της TCL για τη διαχείριση της φροντίδας των ματιών και της κόπωσης των ματιών, γεγονός που ενισχύει την εμπειρία της οθόνης, προστατεύοντας παράλληλα τα μάτια. Επιπλέον, τα TCL 30+ και TCL 30 είναι πιστοποιημένα από την TÜV Rheinland. Η μείωση του μπλε φωτός σε επίπεδο υλικού κατά 30% προσφέρει άνεση χωρίς παραμόρφωση χρωμάτων. Η φωτεινότητα και η αντίθεση είναι σημαντικές πτυχές της χρήσης smartphone που μπορεί να επηρεάσουν την όραση. Πολύ φωτεινά ή όχι αρκετά φωτεινά είναι κρίσιμα σημεία για την αποφυγή βλάβης των ματιών. Με φίλτρα Low Blue Light, οι χρήστες βιώνουν μειωμένη κόπωση των ματιών.

    Επιλέξτε συσκευές που ενσωματώνουν επίσης συγκεκριμένες Βελτιώσεις Ορατότητας, όπως η λειτουργία Sunlight Display, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν εύκολα ακόμη και υπό πολύ έντονο φως. Εναλλακτικά, γυρίστε το με τη λειτουργία Darker Display, όπου μόλις μια οθόνη σκοτεινιάσει κάτω από συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, εμφανίζεται μια επιπλέον διαισθητική γραμμή ολίσθησης για να αλλάξετε τη φωτεινότητα. Η λειτουργία Ανάγνωσης παρέχει επίσης φόντο σε κλίμακα του γκρι για να διευκολύνει και να ευχαριστήσει/please τα μάτια των χρηστών.

    2. Απολαύστε γραφικά που μοιάζουν με χαρτί

    Ενώ οι κανονικές οθόνες LCD συχνά διαθέτουν προστασία ματιών μόνο σε επίπεδο software, το TCL NXTPAPER 10s προσφέρει προστασία ματιών σε επίπεδο hardware και software. Το TCL NXTPAPER 10s είναι ο ολοκληρωμένος ψηφιακός φορητός υπολογιστής που λειτουργεί ως υψηλής ποιότητας e-reader και φορητό tablet γραφείου. Βραβευμένο με το “Eye Protection Innovation Award of The Year” στην CES 2022, το TCL NXTPAPER 10s εφαρμόζει μια οθόνη διασποράς πολλαπλών επιπέδων που διατηρεί τα φυσικά χρώματα χωρίς κιτρίνισμα.

    Αυτό το tablet μειώνει επίσης πάνω από 73% τα επίπεδα μπλε φωτός σε σύγκριση με τις παραδοσιακές οθόνες LCD, διατηρώντας την αρχική έγχρωμη οθόνη και θέτοντας ένα βιομηχανικό πρότυπο. Η πρωτοποριακή οθόνη που μοιάζει με χαρτί ενσωματώνει επίσης ένα αντιθαμβωτικό φινίρισμα χωρίς ανάκλαση, καθιστώντας την προβολή πιο άνετη κάτω από άμεσο φως του περιβάλλοντος από οποιαδήποτε γωνία, ιδανική για όταν παρακολουθείτε, διαβάζετε ή γράφετε.

    3. Οπτικές βελτιώσεις για καλύτερη αντίθεση και ευκρίνεια

    Όταν παρακολουθείτε περιεχόμενο, είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια εντυπωσιακή εικόνα για να διασφαλίσετε ότι η εμπειρία προβολής σας είναι ευχάριστη και άνετη για τα μάτια. Το TCL NXTVISION χρησιμοποιεί πολλές δυνατότητες οπτικής βελτίωσης για εικόνα, βίντεο και παιχνίδια. Χάρη στο Image PQ Toolkit, οι εικόνες και τα βίντεο έχουν καλύτερη αντίθεση και ευκρίνεια, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες και πιο ομαλές χρωματικές μεταβάσεις. Για τους gamers, η τεχνολογία Gaming Visual παρέχει οπτικές βελτιώσεις, όπως καλύτερο κορεσμό χρωμάτων και αντίθεση, προσφέροντας μια απόλαυση παιχνιδιού υψηλού επιπέδου.

    Ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των TCL 30 Series & TCL NXTPAPER 10S

    TCL 30 L+ | TCL 30 | TCL 30 SE | TCL 30 E

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles