21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Πώς θα σας φαινόταν ένα Macbook με πληκτρολόγιο χωρίς… πλήκτρα!

    Μπορείτε να φανταστείτε ένα MacBook που, αντί για πληκτρολόγιο, θα διαθέτει ένα… τεράστιο touchpad; Ίσως η Apple το έχει ήδη σκεφτεί, κρίνοντας από μία πατέντα που κατέθεσε η εταιρεία το Σεπτέμβριο του 2015 και δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

    Screen_Shot_2016-04-08_at_10.13.51_AM

    Στο εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η εταιρεία προτείνει μία “ευαίσθητη στην πίεση δομή εισόδου για μία ηλεκτρονική συσκευή”, “μία προσαρμόσιμη, καθαρή, επίπεδη επιφάνεια που αντιδρά όταν πιέζετε πάνω σ’ αυτή”.

    H Apple αναφέρεται σ’ αυτήν τη δομή εισόδου χαρακτηρίζοντάς την ως “zero travel”, κάτι που σημαίνει ότι δε θα διαθέτει πλήκτρα ή επιφάνειες που κινούνται έστω και ελάχιστα όταν πατήσετε πάνω τους. Ωστόσο, θα μπορούσε να υπολογίζει την πίεση από τα δάκτυλά σας και να σας την… επιστρέφει μέσω απτικής ανάδρασης κατά την πληκτρολόγηση.

    Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μίας τέτοιας μεθόδου εισαγωγής είναι ότι μπορεί να παραμετροποιηθεί – ένας χρήστης θα μπορούσε να μετατρέψει τμήματα της επιφάνειας σε αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, multiple trackpads ή ειδικά set πλήκτρων, όπως βλέπετε και στην ακόλουθη φωτό.

    Screen_Shot_2016-04-08_at_11.42.48_AM

    Σε αυτή την υλοποίηση πώς θα καταλαβαίνουμε ωστόσο ποια περιοχή αντιστοιχεί σε κάθε “πλήκτρο”; Η Apple έχει τη λύση: ένα πλέγμα από “μικροδιατρήσεις ή τρύπες”, που θα εμφανίζει τα ξεχωριστά πλήκτρα και τις ενδιάμεσες περιοχές θα γίνεται ορατό με τη βοήθεια ειδικού φωτισμού από το κάτω μέρος της επιφάνειας της συσκευής.

    Άλλα πλεονεκτήματα του συστήματος, σύμφωνα με την Apple, περιλαμβάνουν μειωμένο κίνδυνο αστοχίας εξαρτημάτων, όπως επίσης και το γεγονός ότι λιγότερη βρωμιά θα εισέρχεται στον υπολογιστή προκαλώντας βλάβες.

    Ίσως χρειαστεί να περιμένετε πολύ έως ότου εμφανιστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία σε ένα επόμενο MacBook. εξάλλου γνωρίζουμε ότι δεν είναι απαραίτητο κάθε πατέντα να μετατρέπεται σε πραγματικό προϊόν.

    Αν πάντως η Apple συνδυάσει αυτή την πατέντα με μία άλλη που γνωρίζουμε από το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία οραματίζεται μία επιφάνεια που δε χρειάζεται να την αγγίζετε ώστε να εκτελέσετε ενέργειες, τότε το μέλλον μπορεί να μας φέρει ένα MacBook, το οποίο θα μπορείτε να χειρίζεστε ακόμη και με κινήσεις των χεριών σας στον αέρα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles