15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πόσα mobile data καταναλώνει το Pokemon Go; Ξεζουμίζει το μηνιαίο σας πακέτο;

    Ας αρχίσουμε από τα κακά νέα. Το γεγονός είναι πως το Pokemon Gο “σκοτώνει” την μπαταρία του smartphone σας. Αλλά για όσους φοβούνται ότι κάνει μεγάλη “ζημιά” και στην κατανάλωση mobile data τα νέα μπορεί να είναι κάπως καλύτερα.

    Σε σχετική αναφορά, εκπρόσωπος του αμερικανικού δικτύου Verizon (σ.σ. οι ΗΠΑ είναι από τις πρώτες χώρες που το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει στα mobile stores) σημείωσε στη The Wall Street Journal ότι το traffic που σχετίζεται με το Pokemon Go είναι λιγότερο από το 1% της συνολικής κίνησης mobile data του provider. Ωστόσο, ο CEO της T-Mobile, ενός άλλου αμερικανικού δικτύου, αποκάλυψε σχετικά σε tweet ότι η χρήση των δεδομένων των συνδρομητών τους έχει τετραπλασιαστεί από το λανσάρισμα του παιχνιδιού.

    Various-tweets-contradict-scientific-analysis-that-claims-Pokemon-Go-doesnt-use-huge-amounts-of-data

    Τι συμβαίνει ακριβώς; Διαβάζουμε π.χ. πως φανατικός του game σημειώνει σε tweet πως χρησιμοποίησε το 85% του πακέτου δεδομένων της οικογένειας του για το Pokemon Go ενώ σε αντίστοιχο tweet ένας Pokemon trainer ότι κατανάλωσε όλα τα δεδομένα του για το παιχνίδι.

    Τι λένε όμως τα επίσημα στοιχεία; Οι έρευνες ευτυχώς εξάγουν έως τώρα το συμπέρασμα ότι το Pokemon Go δεν καταναλώνει τόσο πολλά δεδομένα. Έτσι, ένας αναλυτής από την εταιρεία P3 Communications σημειώνει ότι το παιχνίδι καταναλώνει 5 με 10MB δεδομένων την ώρα. Την ίδια στιγμή που μία ώρα παρακολούθησης streaming HD video τρώει 350MB δεδομένων (35 με 70% περισσότερα από το ποσό που καταναλώνει το Pokemon Go). Ένας χρήστης με πακέτο 2GB μηνιαίως πρέπει λοιπόν να παίζει 7 ώρες την ημέρες για 30 μέρες για να καταναλώσει το πακέτο του. Δεν ακούγεται άσχημο, οπότε αν δεν έχετε προβλήματα με την μπαταρία της συσκευής σας, βγείτε στους δρόμους και πιάστε τα όλα!

    Διαβάστε ακόμη: Μπορείς να παίξεις Pokemon Go από το γραφείο του σπιτιού σου. Το θέλεις όμως;

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles