17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πόσα Vision Pro πούλησε η Apple το Σαββατοκύριακο

    Γνωρίζαμε εξ’ αρχής ότι το πρώτο headset της Apple θα κοστίζει 3.500 δολάρια και φυσικά δε θα απευθύνεται σε όλους. Ωστόσο, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι προπαραγγελίες στις ΗΠΑ ξεκίνησαν και παρουσιάζει ενδιαφέρον να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πως κινούνται μέχρι στιγμής.

    Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του αναλυτή Min-Chi Kuo, με βάση το pre-order inventory και το shipping time, η εταιρεία πούλησε περίπου 160.000 με 180.000 Vision Pro headsets μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

    Το νούμερο αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα προηγούμενα στοιχεία για την παραγωγή που είχε δώσει ο Kuo πριν από λίγο καιρό, που ανέφεραν 60.000 έως 80.000 τεμάχια με στόχο την αρχική κυκλοφορία στις 2 Φεβρουαρίου. Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι το Vision Pro εξαντλήθηκε αμέσως μετά το άνοιγμα των προπαραγγελιών.

    Καλό είναι όμως να μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Σύμφωνα με τον Kuo, δεν αποκλείεται να σημειωθεί απότομη πτώση της ζήτησης, αφού σε αυτό το στάδιο έχουμε τις παραγγελίες των «σκληροπυρηνικών» fans της Apple και των heavy users. Φυσικά, το Vision Pro δεν προορίζεται για τον μέσο καταναλωτή στην τρέχουσα κατάστασή του, δεδομένης της έλλειψης ορισμένων mainstream εφαρμογών όπως το YouTube, το Spotify ή το Netflix. Για να μην αναφέρουμε την τσουχτερή τιμή των 3.499 δολαρίων, αν και υπολογίζεται ότι η Apple μπορεί αργότερα να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο μοντέλο στα 1.500 έως 2.500 δολάρια, σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση του Mark Gurman του Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Exynos 2400 chipset των Galaxy S24 και S24+ στο… μικροσκόπιο!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles