Οι δεσμεύσεις που έχει εξασφαλίσει το επενδυτικό κεφάλαιο, Συνδέοντας την Ευρώπη, προέρχονται από: Την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 140 εκατ. ευρώ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» 100 εκατ. ευρώ, την KfW 50 εκατ., τη Cassa Depositi e Prestiti 50 εκατ., την Caisse des Dépôts 50 εκατ., οι διαχειριστές του (Διευθυντές Υποδομών Cube) θα επενδύσουν 5 εκατ. ευρώ και άλλα 25 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρουν άλλοι ευρωπαίοι ιδιώτες επενδυτές.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που προφανώς μπορεί να χρησιμεύσει και στην Ελλάδα η οποία υστερεί σε σχέση τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις κρίσιμες υποδομές υπερυψηλών ταχυτήτων σύνδεσης. Δημιουργήθηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση χρηματοδότησης ευρυζωνικών έργων μικρότερης κλίμακας (μέχρι 30 εκατ. ευρώ ανά έργο) σε όλη την Ευρώπη, τα οποία επί του παρόντος δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και κυρίως σε αγροτικές και αραιοκατοικημένες περιφέρειες και περιοχές στις οποίες πρέπει να ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Το Ευρυζωνικό Ταμείο Συνδέοντας την Ευρώπη είναι η πρώτη επενδυτική πλατφόρμα για τη στήριξη της ευρυζωνικής υποδομής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), που αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη. Η επενδυτική πλατφόρμα είναι ανοικτή στη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.