22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πόσο κόστισε για το 2014 η παρουσία της Google στο iOS; Η απάντηση είναι… 1 δισ. δολάρια!

    Το Bloomberg αποκαλύπτει πως Google και Apple έχουν συνάψει συμφωνία, με την οποία η πρώτη παρέχει στη δεύτερη ένα ποσοστό από τα έσοδα που έχει από τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται σε iOS συσκευές (εξασφαλίζοντας έτσι ότι η μηχανή της Google είναι η προτιμώμενη στο λειτουργικό). Το ποσό αυτό για το 2014 έφτασε το 1 δισ. δολάρια.

    GOOGLE-APPLE

    Το δημοσίευμα επικαλείται αντίγραφο που έχει στην κατοχή του στο site και προέρχεται από τα πρακτικά μίας εντελώς διαφορετικής υπόθεσης, της νομικής διαδικασίας της Oracle κατά της Google. Την αποκάλυψη των λεπτομερειών έκανε η συνήγορος της Oracle, Annette Hurst, η οποία μάλιστα ανέφερε πως μάρτυρας από την πλευρά της Google σημείωσε ότι για μια περίοδο το μερίδιο των εσόδων ήταν 34%. Δε διευκρινίζεται, όμως, αν αυτό το 34% ήταν το ποσοστό που κρατούσε η Google ή αυτό που πληρωνόταν η Apple.

    Οι δύο εταιρείες θεωρούν τις πληροφορίες εμπιστευτικές και δεν τις δημοσιοποιούν, ωστόσο στο πλαίσιο του δικαστηρίου η αποκάλυψη έγινε, καθώς, αν και η Google είχε υποβάλλει αίτηση να σφραγιστούν οι πληροφορίες, αυτή απορρίφθηκε.

    Να σημειώσουμε ότι η δικαστική διαμάχη της Orange με την Google κρατάει από το 2010, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι η δεύτερη χρησιμοποίησε τη γλώσσα προγραμματισμού της Java για την ανάπτυξη του Android, δίχως να πληρώσει δικαιώματα για τη χρήση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles