15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πόσο λεπτό μπορεί να γίνει ένα κινητό ή ένα tablet;

    Αν νομίζετε ότι οι συσκευές που υπάρχουν αυτή την εποχή στην αγορά είναι οι πιο λεπτές που θα μπορούσατε να δείτε για πολύ καιρό ακόμη, η Japan Display σάς διαψεύδει κατηγορηματικά…

    Η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε μία σειρά από super slim mock-ups ενός 5ιντσου smartphone και μίας 7ιντσης ταμπλέτας, τα οποία παρουσιάζει κάτω από το brand “Innovation Vehicles”. Και είναι πραγματικά καινοτόμα, αν σκεφτεί κανείς ότι το πάχος τους φτάνει μόλις το 1 με 1,5 χιλιοστό, ένα νούμερο πραγματικά ασύλληπτο.

    Πώς μπορεί, όμως, ένα smartphone ή ένα tablet της Japan Display να είναι τόσο -μα τόσο- λεπτά, σχεδόν σαν “τσιγαρόχαρτα”; Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο group manager της εταιρείας Kazunori Yamaguchi σε ιαπωνικό ειδησεογραφικό site, η ενσωμάτωση του touch panel της οθόνης στο τηλέφωνο έχει εξαλείψει ένα μεγάλο μέρος του όγκου του.

    “Το touch panel είναι ενσωματωμένο, δεν έχει δηλαδή προσαρτηθεί εξωτερικά. Η δομή γίνεται απλή, έτσι είναι εύκολο να κάνουμε την οθόνη λεπτή” αναφέρει ο Yamaguchi, ο οποίος σημειώνει επίσης ότι ότι μία τόσο λεπτή και ευαίσθητη οθόνη θα μπορεί να χειριστεί και με τη βοήθεια ενός ειδικού pen.

    Πέρα από τη slim εμφάνισή τους, αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα prototypes gadgets της Japan Display έχουν και μειωμένο ενεργειακό “αποτύπωμα” έως και 40%, που επιτυγχάνεται με τη χρήση και λευκών pixels, επιπρόσθετα με τα “παραδοσιακά” κόκκινα, πράσινα και μπλε (RGB).

    Η Japan Display είναι μία εταιρεία που αποτελεί το αποτέλεσμα της συγχώνευσης των τμημάτων που ασχολούνται με τις οθόνες μικρού και μεσαίου μεγέθους των Sony, Toshiba και Hitachi. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ακόμη μία οθόνη 12,2 ιντσών με ανάλυση 1920x720p και στρογγυλεμένες άκρες, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ταμπλό αυτοκινήτων.

    Όσο για τα καινοτόμα προϊόντα της, που ακόμη και το ΜΙΤ χαρακτηρίζει “συναρπαστικά”, θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο επόμενο έτος.

    Δείτε το video με την επίδειξη των συσκευών της Japan Display

    Πηγή: Huffington Post

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles