18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πόσο προσεκτικά διαβάζουμε όταν χρησιμοποιούμε e-book;

    Μία καινούργια έρευνα που θα δώσει κι άλλη τροφή στην κουβέντα “βιβλίο ή e-book”, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν αποτυπώνουμε τόσα πολλά πράγματα όταν διαβάζουμε με τη βοήθεια του gadget που έχει μπει πλέον στη ζωή μας εδώ και καιρό.

    ebook

    Η έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο στην Ιταλία τον περασμένο Ιούλιο, έδωσε σε 50 αναγνώστες το ίδιο σύντομο μυθιστόρημα της Elizabeth George. Οι μισοί το διάβασαν από το βιβλίο, οι άλλοι από ένα Kindle. Αμέσως μετά οι αναγνώστες εξετάστηκαν επάνω στην πλοκή, στους χαρακτήρες, σε αντικείμενα και στις τοποθεσίες που αναφέρονταν στην ιστορία.
    Εκείνοι που χρησιμοποίησαν το Kindle ήταν σαφέστατα χειρότεροι στο να θυμηθούν την πλοκή και πιο συγκεκριμένα όταν τους ζητήθηκε να βάλουν στην σωστή σειρά 14 γεγονότα της ιστορίας δεν τα πήγαν και τόσο καλά.
    Η έρευνα κατέληξε πως η σωματική εμπειρία όταν κρατάμε ένα Kindle δεν μας προσφέρει την ίδια βοήθεια για να θυμόμαστε την σωστή σειρά των γεγονότων. Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο η αίσθηση των σελίδων που μεγαλώνουν στο αριστερό χέρι και μειώνονται στο δεξί, είναι σημαντική γιατί μας δίνει την αίσθηση της εξέλιξης, κάτι που δεν μπορεί να αισθανθεί κανείς με ένα e-book.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles