18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Πότε θα γίνουν πιο οικονομικές οι κλήσεις μας από και προς κινητά;

    Ήδη από τον Απρίλιο, λίγο πριν το Πάσχα, σας είχαμε ενημερώσει για την πρόταση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων)  για την μείωση του τέλους τερματισμού που πληρώνουμε για τις κλήσεις μας από και προς κινητά.

    Το τέλος τερματισμού είναι το κόστος που πληρώνουμε για τις κλήσεις μας σε άλλα δίκτυα, δηλαδή, τα χρήματα που καταβάλουμε όταν δεν καλούμε στην ίδια εταιρεία με αυτή της σύνδεσής μας, ή καλούμε κινητό από σταθερό τηλέφωνο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το τέλος τερματισμού είναι στα 4,95 λεπτά του ευρώ ανά κλήση.

    Σύμφωνα με την πρόταση της ΕΕΤΤ και το νέο χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε, τον Αύγουστο το τέλος αυτό θα μειωθεί στα 3,60 λεπτά του ευρώ, τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μειωθεί στα 2,30 λεπτά του ευρώ και καταληκτικά, τον Απρίλιο του 2013 θα μειωθεί στα 1,03 λεπτά του ευρώ και θα καταλήξει εκεί.

    Μία απεικόνιση του νέου χρονοδιαγράμματος είναι εδώ:

     

    Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα δούμε αναθεωρήσεις στα πακέτα των συνδέσεών μας, είτε με περισσότερο διαθέσιμο χρόνο ομιλίας προς άλλα δίκτυα στο ήδη υπάρχον πακέτο μας, είτε, στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας που έχουμε, χαμηλότερες χρεώσεις ή περισσότερα λεπτά κλήσης προς κινητά.

    Μέχρι τώρα, πολλοί από εμάς διατηρούμε δύο και τρεις συνδέσεις καρτοκινητής προκειμένου να μπορούμε να μιλάμε με χαμηλότερο κόστος με φίλους που έχουν καρτοκινητά ή συνδέσεις μίας εταιρείας. Με το τέλος τερματισμού να μειώνεται στο 1,03 λεπτά του ευρώ, δηλαδή να είναι 4 φορές χαμηλότερο απ’ ότι είναι τώρα, θα μειωθεί η ανάγκη μας για περισσότερες από μία συνδέσεις.

    Αυτό που απομένει να δούμε πρακτικά, είναι πώς οι εταιρείες κινητής και σταθερής θα μεταφέρουν στα πακέτα μας αυτές τις σταδιακές μειώσεις, ώστε να κάνουν τις κλήσεις μας πιο οικονομικές.

    Πηγή: infocom.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles