15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πού εργάζονται τα κορυφαία στελέχη μεγάλων εταιρειών του πλανήτη μας;

    Πώς θα φανταζόσασταν, αλήθεια, τον ιδανικό χώρο εργασίας για εσάς; Πώς θα θέλατε να είναι το γραφείο σας ή, εναλλακτικά, το χώρο που θα θέλατε να συντελεί στη δημιουργικότητά σας, αν σας δινόταν η δυνατότητα να φτιάξετε το χώρο όπως ακριβώς τον θέλετε; Μπορεί να αρχίσετε να ονειρεύεστε, πριν από αυτό, όμως, μπορείτε να πάρετε έμπνευση και από τα “γραφεία” των επικεφαλής εταιρειών-κολοσσών του πλανήτη.

    To LinkedIn ετοίμασε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στους χώρους στους οποίους στεγάζουν τις δημιουργικές τους ιδέες “ηγετικά” στελέχη κορυφαίων εταιρειών ανά τον κόσμο.

    Πρόκειται για μία συλλογή που περιλαμβάνει τα γραφεία (ή τους χώρους έμπνευσης κατά την εργασία) 50 ατόμων, με τίτλο “View from my Desk” ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως ο CEO της Virgin, Richard Branson, η Arianna Huffington της Huffington Post και ο T. Boone Pickens της BP.

    Όπως θα διαπιστώσετε, ο τρόπος που προτιμάει ο καθένας να είναι διαμορφωμένο το γραφείο του ή ο χώρος στον οποίο πραγματοποιεί τις εργασιακές συναντήσεις του, είναι εντελώς προσωπικός και ποικίλλει ανάλογα με τις προτιμήσεις και την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του.

    Έτσι, για παράδειγμα, διαβάζουμε ότι ο ιδρυτής του Craigslist, Craig Newmark διαθέτει ένα γραφείο με ιδιαίτερο λιτό design, ενώ ο Peter Guber, συνιδιοκτήτης των L.A. Dodgets ένα στρογγυλό τραπέζι γεμάτο αναμνηστικά.

    Ο Steve Rubel, εμπειρογνώμονας digital media, ειδικός στις δημόσιες σχέσεις, από την εταιρεία Edelman, διαθέτει ένα γραφείο “τόσο άδειο που κάποιοι πιστεύουν ότι δεν εργάζεται κανείς σ’ αυτό”. Σ’ αυτόν το λιτό χώρο, όμως, έχει τοποθετήσει μόνο ένα boomerang που έχει φέρει από την Αυστραλία. Ο T. Boone Pickens, Chairman και CEO της BP, από την άλλη, έχει τοποθετήσει στο γραφείο του ένα χειροποίητο ξύλινο κουτί που του υπενθυμίζει το πανεπιστήμιο το οποίο “σημάδεψε” τη ζωή του (Oklahoma State University).

    Κάποιοι άλλοι επιλέγουν να κάνουν το χώρο εργασίας τους ακόμη περισσότερο προσωπικό, όπως ο Dan Ariely, καθηγητής στο Duke University ο οποίος έχει στο γραφείο του μία συσκευή μασάζ ή ο επιχειρηματίας Andrew Chen, ο οποίος διαθέτει ένα ξυπνητήρι το οποίο του υπενθυμίζει να χρησιμοποιεί… νήμα δοντιών ή να κάνει ασκήσεις τεντώματος.

    Όπως γίνεται αντιληπτό, ο καθένας διαμορφώνει το περιβάλλον στο γραφείο του, με βάση αυτά που τον εμπνέουν, του δημιουργούν οικειότητα και τον κάνουν να λειτουργεί καλύτερα. Και σίγουρα όποιοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις δικές τους παρεμβάσεις στο χώρο που εργάζονται καθημερινά, έχουν ένα λόγο περισσότερο για να αισθάνονται χαρούμενοι μέσα στην ημέρα, καθώς διαθέτουν ένα περιβάλλον που τους εμπνέει. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να το ονειρευόμαστε – κάτι είναι κι αυτό…

    Δείτε κάποια από τα μέρη στα οποία εργάζονται κορυφαία στελέχη ανά τον πλανήτη

    (περισσότερα θα βρείτε στο αφιέρωμα του LinkedIn)
    Arianna Huffington, συνιδρυτής και CEO, The Huffington Post

    Όχι αυτό δεν είναι βιβλιοθήκη, αλλά το γραφείο της κυρίας Huffington, το οποίο είναι, πραγματικά, πλημμυρισμένο από… βιβλία. Έχει, όμως, και διάφανα τζάμια, ώστε να μπορεί να βλέπει στο newsroom της Huffington Post.

    Richard Branson, Ιδρυτής και Πρόεδρος, Virgin Group

    Περίμενε κανείς ότι ο Richard Branson θα περνούσε τις μέρες του πίσω από ένα “κλασικό” γραφείο; Όχι, βέβαια, και ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι προτιμάει να πραγματοποιεί τις συναντήσεις με τους συνεργάτες του στο… ιδιωτικό νησί του.

    Craig Newmark, Ιδρυτής, Craigslist

    Ένας λιτός χώρος εργασίας όπως λέει ο ίδιος, με μόνες προσωπικές πινελιές τους… Simpsons καθώς και ένα φυτό.

    Steve Rubel, EVP, Edelman

    Αυτό κι αν είναι ένα άδειο γραφείο, με μόνη “προσωπική πινελιά” το boomerang που έφερε ο ιδιοκτήτης του από την Αυστραλία.

    Rafat Ali, Ιδρυτής και CEO, Skift

    Ο Ali εργάζεται στο τραπέζι του σπιτιού του με ένα MacBook και ένα Galaxy Note II. Η θέα του Manhattan, όμως, μας κάνει να τον ζηλεύουμε απίστευτα…

    Jeff Weiner, CEO, LinkedIn

    Ο Weiner αναφέρει ότι κουράστηκε να βρίσκεται μέσα σε κτίρια όλη την ημέρα, έτσι τελευταία άρχισε να πραγματοποιεί τα meetings του… περπατώντας σ’ αυτή την περιοχή πίσω από το γραφείο του LinkedIn στο Mountain View της California.

    T. Boone Pickens, επιχειρηματίας

    Ένα επιβλητικό γραφείο που ο ίδιος απέκτησε στη δεκαετία του ’80. Χμμ… πιθανότατα κάποια από τα έγγραφα που βρίσκονται σ’ αυτό να είναι από εκείνη την εποχή.

    Emily Chang, Δημοσιογράφος, Bloomberg West

    Ένα γραφείο γεμάτο οθόνες υπολογιστών, αν και υπάρχει χώρος για φωτογραφίες της οικογένειάς της.

    Πηγή: Mashable via LinkedIn

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles