20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Πού καταλήγουν τα δεδομένα των κινητών μας τηλεφώνων;

    Μέσα στο 2014, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής περί τα 81 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και tablets στάλθηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Είτε γιατί ήταν πολύ παλιά, είτε γιατί είχαν όντως αχρηστευτεί είτε γιατί πολύ απλά οι κάτοχοί τους πήραν κάποιο νεότερο μοντέλο και αποφάσισαν να ανακυκλώσουν το παλιό τους τηλέφωνο για λίγα χρήματα, ο αριθμός παραμένει πολύ μεγάλος.

    γράφει η ομάδα της εταιρείας ανάκτησης δεδομένων TicTac.gr

    mobile

    Αυτό το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο 2015, όσο παράλογο και εάν ακούγεται αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης. Για το λόγο αυτό, οι χρήστες αυτών των συσκευών είτε είναι smartphones είτε tablets, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Γιατί; Μα γιατί παλιότερα είχαμε ατζέντες, organizers, χαρτιά, φωτογραφικές μηχανές με φιλμ. Τώρα έχουμε όλα ανεξαιρέτως τα δεδομένα μας, από πολύ απλά και καθημερινά έως πολύ προσωπικά σε αυτές τις συσκευές.

    Εντοπίζεται λοιπόν ένα πρόβλημα: Τι γίνεται με αυτά τα δεδομένα μας μόλις πάψουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις συσκευές; Είμαστε σίγουροι ότι μια απλή διαγραφή από μέρους μας αρκεί;

    Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

    Πολλές είναι οι φορές κατά τις οποίες με μια απλή επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, άνθρωποι σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, χωρίς να μας γνωρίζουν προσωπικά έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε πολύ προσωπικά μας αρχεία. Στην εποχή της πειρατείας του Internet, δεν θα ήταν εύλογο να αφήσετε έτσι φωτογραφίες, μηνύματα και ραντεβού που έχετε πραγματοποιήσει στα χέρια κάποιων καλοθελητών. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκβιασμού και απαίτησης χρημάτων για να μην δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες ή τα μηνύματα κάποιου σε τρίτους. Ή η χρήση των φωτογραφιών σας σε διάφορα, αμφιβόλου ποιότητας websites.

    Ωστόσο δεν χρειάζεται πανικός. Λύση υπάρχει. Και μάλιστα πολύ οικονομική. Από 12 ευρώ μπορούμε να είμαστε ήσυχοι χρησιμοποιώντας το λογισμικό Tabernus.

    Στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να διαγράψει ασφαλώς τα δεδομένα του, χωρίς να σταλούν στο εξωτερικό οι συσκευές του. Με απόλυτη εχεμύθεια και επαγγελματισμό μπορεί να γίνει η δουλειά του πελάτη άμεσα. Και μάλιστα να του παραδοθεί και πιστοποιητικό καταστροφής, το οποίο ουσιαστικά κατοχυρώνει την επαγγελματική εργασία από την εταιρία ανάκτησης δεδομένων TicTac Data Recovery.

    Μην αφήνετε την τύχη των δεδομένων σας στην τύχη. Όλα είναι θέμα προοπτικής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles