22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πού ψηφίζω την Κυριακή; Τα sites που θα λύσουν τις απορίες σου

    Ήρθε η ώρα για μία ακόμη ψήφο, αυτή τη φορά στο δημοψήφισμα που έχει προκηρύξει η ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά την αποδοχή ή όχι της πρότασης των δανειστών. Όποιο χαρακτήρα και αν έχει πάρει το δημοψήφισμα, το μόνο γεγονός είναι ότι κάθε Έλληνας που έχει συμπληρώσει τα 18 έτη καλείται να τοποθετηθεί με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ και για τους δικούς του λόγους να επιλέξει αυτό που τον εκφράζει στην παρούσα κατάσταση. Να σημειώσουμε ότι έγκυρη θεωρείται η ψήφος με σταυρό μέσα ή δίπλα στο ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο “κουτάκι” του ψηφοδελτίου.

    voting

    Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διευκρινίσει ότι το δημοφήφισμα θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, οι οποίοι είχαν ορισθεί και για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου που μας πέρασε. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με αυτή των εκλογών. Θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

    Αν θέλετε να μάθετε ή να θυμηθείτε πού ακριβώς ψηφίζετε (είτε γιατί δεν είχατε προσέλθει στις κάλπες στις προηγούμενες εκλογές είτε γιατί έχετε.. ξεχάσει) το εκλογικό σας κέντρο είναι διαθέσιμο στην ειδική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Βρείτε εδώ πού ψηφίζετε. Επιπλέον αν θέλετε να δείτε τη διαδικασία, δείτε εδώ το ειδικό microsite εκλογών του ΥΠΕΣ.

    Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19.00 της ίδιας ημέρας την Κυριακή. Καλή ψήφο!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles