19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    PowerWalk: Πώς από τα power banks θα περάσουμε στα… power pants!

    Ξεχάστε το άγχος της άδειας μπαταρίας στο κινητό, γιατί σύντομα μπορεί να κουβαλάμε τη λύση, όχι στο τσεπάκι αλλά στο ίδιο το παντελόνι μας! Το PowerWalk είναι ένας ενεργειακός εξωσκελετός που ανέπτυξε η καναδική εταιρεία Bionic Power και αρχικά προορίζεται για στρατιωτική χρήση.  Σύντομα, όμως, θα μπορούσαμε να δούμε τα ενεργειακά «ρούχα» που θα μετατρέπουν την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρισμό για τη φόρτιση διαφόρων γκάτζετ οποιαδήποτε ώρα της μέρας και οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε.

    BIONIC_0914_original

    Ο ενεργειακός εξωσκελετός φοριέται πάνω από τα παντζάκια του παντελονιού και αγκαλιάζει τα πόδια του χρήστη, με αποτέλεσμα να αντλεί ενέργεια από την κίνησή του. Το μυστικό του PowerWalk βασίζεται σε ένα σύστημα μετατροπής της κινητικής ενέργειας που προκύπτει από την κίνηση του γονάτου σε ηλεκτρισμό για τη φόρτιση μπαταριών λιθίου ή NiMh. Ένα ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει να αποδώσει τα μέγιστα με τη χαμηλότερη δυνατή προσπάθεια και έτσι το PowerWalk παράγει περίπου 10-12 βατ ανά ώρα βαδίσματος. Ενέργεια αρκετή για τη φόρτιση περίπου τεσσάρων smartphones.

    BIONIC_1310_original

    Σύμφωνα με την Bionic Power, κατά τη διάρκεια αποστολών, οι στρατιώτες αναγκάζονται να κουβαλούν εξωτερικές μπαταρίες για τη λειτουργία συσκευών επικοινωνίας κ.ά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να περιορίσει αισθητά το φορτίο τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έχουν διαρκώς γεμάτες μπαταρίες.

    BIONIC_0579_original

    Οι πρώτες δοκιμές του PowerWalk σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό, έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα του 2017. Αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά τότε η Bionic Power θα προχωρήσει στη μαζική παραγωγή του ενεργειακού εξωσκελετού.

    powerwalk

    Άραγε από τα power banks θα περάσουμε στα power pants; Μένει να το δούμε στο άμεσο μέλλον…

    https://vimeo.com/168098628

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles