20.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Πρασίνισε ο ουρανός στο Ντουμπάι! To απίστευτο φαινόμενο που έγινε viral

    Τις τελευταίες ημέρες, το Ντουμπάι έχει έρθει αντιμέτωπο με ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο. Έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν την πόλη, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και διαταραχές στην καθημερινότητα σε όλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Αυτές οι έντονες καταιγίδες, οι οποίες θεωρούνται οι πιο έντονες των τελευταίων 75 ετών, διέκοψαν τις κανονικές δραστηριότητες και επηρέασαν σοβαρά τα αεροπορικά ταξίδια, οδηγώντας σε πλημμυρισμένους δρόμους και πολλαπλά προβλήματα. Οι εικόνες “αποκάλυψης” που εμφανίστηκαν στο Ντουμπάι προέρχονται από ένα μετεωρολογικό σύστημα, το οποίο κινούνταν στην περιοχή της Αραβικής χερσονήσου.

    Εικόνες που απεικονίζουν τις επιπτώσεις της καταιγίδας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων. Παράλληλα, τα videos και οι φωτογραφίες που καταγράφουν τον ουρανό του Ντουμπάι να παίρνει μια ασυνήθιστη πράσινη απόχρωση έχουν προκαλέσει το εκτεταμένο ενδιαφέρον στα social media.

    Ενώ μερικοί χρήστες εξέφρασαν έκπληξη για το θέαμα, άλλοι το ερμήνευσαν ως προειδοποίηση για την προσεχή καταιγίδα. Ένα video, που διαδόθηκε ευρέως και έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζει την ξαφνική “μεταμόρφωση” της γκρίζας απόχρωσης του ουρανού σε ένα θολό πράσινο χρώμα – ένα χαρακτηριστικό σημάδι της προσεχούς καταιγίδας. Το video, που έχει διάρκεια 23 δευτερόλεπτα, τραβά την προσοχή με το λεζάντα του: “Ο ουρανός γίνεται πράσινος στο Ντουμπάι! Πραγματικές εικόνες από την καταιγίδα σήμερα.”

    Προσφέροντας περαιτέρω εξηγήσεις, ένας άλλος χρήστης εξήγησε: “Αυτό είναι το χρώμα των τυφώνων. Το έχω δει στις ερήμους των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών.”

    Όπως αναφέρει το Fox News, η αλλαγή στην απόχρωση μπορεί να αποδοθεί στη διάχυση του φωτός από την ατμόσφαιρα, που φωτίζει τις παγωμένες σταγόνες μέσα στα σύννεφα. Το μέσο τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει “γνωστή συσχέτιση μεταξύ ενός μπλε-πράσινου ουρανού και τυφώνα.”

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles