22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Αγαπημένη θεία Λένα» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV

    Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY κάνει την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 21.00, στo πλαίσιo του αφιερώματος «Η κάμερα αφηγείται: Συμπαραγωγές COSMOTE TV», το ντοκιμαντέρ «Αγαπημένη θεία Λένα», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV, για τη ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά,  ιδρύτριας του πρώτου παιδικού θεάτρου στην Ελλάδα και δημιουργού δεκάδων παιδικών βιβλίων και ραδιοφωνικών εκπομπών. Το ντοκιμαντέρ μας καλεί να γνωρίσουμε, μέσα από ‘άγνωστο’ αρχειακό υλικό,  το έργο της θρυλικής παιδαγωγού.

    COSMOTE History_Αγαπημένη Θεία Λένα

    Η «Μηχανή του Χρόνου» επανέρχεται την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το νέο επεισόδιο «Το κίνημα της Εθνικής Αμύνης». Με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Βενιζέλος και Κωνσταντίνος συγκρούονται για τη συμμετοχή ή μη της Ελλάδας οδηγώντας στην ίδρυση του κινήματος της Εθνικής Αμύνης. Μια αναδρομή στο παρελθόν μέσα από την έρευνα και την επιμέλεια του Χρίστου Βασιλόπουλου.

    Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Έλληνες», συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα με το δεύτερο επεισόδιο «Από το ‘σκοτάδι’ στον θρίαμβο». Καθώς αφήνουν πίσω τους μια σκοτεινή περίοδο, οι αρχαίοι Έλληνες συνθέτουν διαχρονικά έπη, διαγωνίζονται στους αυθεντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, διατυπώνουν φυσικές και μαθηματικές θεωρίες, και δημιουργούν την πρώτη Δημοκρατία. (Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 21.00).   

    Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 23.00, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Μαγικές μουσικές στιγμές: Μαρία Κάλλας & ‘Τόσκα’», μεταφερόμαστε στο 1964 όταν, έπειτα από μια μεγάλη περίοδο απουσίας, η Μαρία Κάλλας επέστρεψε θριαμβευτικά στη σκηνή ως Τόσκα. Με επίκεντρο την ιστορική παράσταση στο Λονδίνο, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα γεγονότα υπό το πρίσμα του παρόντος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles