14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    PrimeTel: Στο πλαίσιο του προγράμματος 5GENESIS, ξεκινά την εγκατάσταση της 1ης πιλοτικής πλατφόρμας 5G στην Κύπρο!

    5G primetel

    Την πρώτη πιλοτική πλατφόρμα δοκιμών 5G, θέτει σε λειτουργία η PrimeTel στο πλαίσιο του προγράμματος 5GENESIS, το οποίο εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ορίζοντας 2020». Όπως επισημάνθηκε στη δεύτερη συνάντηση των 28 τηλεπικοινωνιακών φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Intel/Infineon στο Μόναχο, σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία μίας ευέλικτης, end-to-end πλατφόρμας δοκιμών της τεχνολογίας 5G.

    Να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 5Genesis στο όποιο συμμετέχει και η PrimeTel εκπροσωπώντας την Κύπρο, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών φορέων, όπως Telefonica (Ισπανία), Airbus (Γαλλία), Cosmote (Ελλάδα), Franhaufer (Γερμανία), INTEL (Γερμανία), L.M. Ericsson (Ιρλανδία) κ.ά. και υλοποιείται ταυτόχρονα σε 5 διαφορετικές πλατφόρμες σε Αθήνα, Μάλαγα, Λεμεσό, Surrey και Βερολίνο.

    Για την εγκατάσταση της πρώτης πλατφόρμας 5G στη Λεμεσό, η PrimeTel συνεργάζεται με τη Space Hellas Κύπρου και την Avanti HYLAS 2. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια με σκοπό να αποτελέσει πεδίο πειραματισμού καινοτόμων τεχνολογιών κινητής και δορυφορικής τηλεφωνίας, καθιστώντας την τεχνολογία 5G καθολικά προσβάσιμη.

    Αναμφισβήτητα η συμμετοχή της η PrimeTel στο πρόγραμμα 5Genesis, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς επιτρέπει στην εταιρεία να αποκτήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία σε θέματα 5G το οποίο σύντομα αναμένεται να αλλάξει ραγδαία τον κόσμο μας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles