21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη»: Σημείο επαφής για την Κύπρο στο τομέα των τηλεπικοινωνιών το ΤΗΕ

    connecting europe

    Στήριξη επενδύσεων σε ταχέα και υπερταχέα ευρυζωνικά δίκτυα και πανευρωπαϊκές ψηφιακές υπηρεσίες προβλέπει το Πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» που υποστηρίζει την υλοποίηση έργων κοινού ενδιαφέροντος, με Ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία και σημαντικά κοινωνικά οφέλη που στοχεύουν στην ανάπτυξη και κατασκευή νέων υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στην αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών και υπηρεσιών στους τομείς των μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Επικεντρώνεται δε στην παροχή επιχειρησιακών υπηρεσιών που είναι έτοιμες να αναπτυχθούν περαιτέρω, και οι οποίες θα είναι βιώσιμες διαχρονικά.

    Ειδικότερα, στον τομέα των τηλεπικοινωνίων (CEF Telecom), τα έργα κοινού ενδιαφέροντος που υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούν την εγκατάσταση και τη λειτουργία των υποδομών που χρειάζονται για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών σε τομείς όπως : Ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις, ηλεκτρονικών αρχείων υγειονομικής περίθαλψης, ηλεκτρονικού δελτίου ταυτότητας, ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και συναφών με τα τελωνεία υπηρεσιών. Τα έργα αυτά στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, και στην ανάπτυξη μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς.

    Σε ότι αφορά την Κύπρο, να σημειωθεί ότι σημείο επαφής στο τομέα των τηλεπικοινωνίων για το Φιλόδοξο πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» είναι το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles