18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πρώην μηχανικός της Google προβλέπει: «Μέχρι το 2030 ο άνθρωπος θα κατακτήσει την αθανασία»

    Ο Ray Kurzweil, πρώην μηχανικός της Google, προέβλεψε πρόσφατα κάτι που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον: οι άνθρωποι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την αθανασία μέχρι το 2030 με τη βοήθεια των nanorobots. Ο Kurzweil σήμερα είναι 75 ετών, έχει τιμηθεί με το National Medal of Technology το 1999 και συμπεριλήφθηκε στο National Inventors Hall of Fame το 2022. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει προχωρήσει σε αρκετές ακριβείς προβλέψεις, όπως αυτή που θέλει έναν υπολογιστή να νικά τον κορυφαίο παίκτη στο σκάκι μέχρι το 2000.

    Η πρόβλεψη σχετικά με την ανθρώπινη αθανασία αναφέρθηκε από τον ίδιο για πρώτη φορά στο βιβλίο του «The Singularity Is Near» το 2005, το οποίο εξηγεί τις εξελίξεις στη γενετική, τη ρομποτική και την νανοτεχνολογία. Σύμφωνα με τον Kurzweil, σύντονα τα nanorobots θα είναι σε θέση να «τρέχουν» στις φλέβες μας και σε λιγότερο από μια δεκαετία οι άνθρωποι θα έχουν δημιουργήσει την τεχνολογία που θα ανατρέπει το γήρας και τις αρρώστιες αφού μικροσκοπικά ρομπότ θα επιδιορθώνουν τα κύτταρα στα σώματα μας.

    Ο Kurzweil ισχυρίστηκε επίσης ότι η νανοτεχνολογία θα μας επιτρέψει να τρώμε ό, τι θέλουμε, ενώ παραμένουμε λεπτοί και ενεργοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προβλέψει προηγουμένως ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πετύχει στο έγκυρο τεστ Alan Turing και θα επιτύχει ανθρώπινα επίπεδα νοημοσύνης μέχρι το 2029. Ο επιστήμονας δήλωσε ότι οι μηχανές μας κάνουν ήδη πιο έξυπνους και η σύνδεσή τους με τον νεοφλοιό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκέφτονται πιο έξυπνα. Πιστεύει, ωστόσο, ότι η εμφύτευση υπολογιστών στον εγκέφαλό μας θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

    Διαβάστε επίσης: Χωρίς μπλε tick οι New York Times – Σαρωτικές οι αλλαγές του Musk στο Twitter (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles