13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πρώην στέλεχος “καίει” το Twitter με αποκαλύψεις για τους ψεύτικους λογαριασμούς

    Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο πεδίο “μάχης” του Twitter, αφού εκτός από τα προβλήματα με τον Elon Musk, ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του μέσου κατηγόρησε την εταιρεία ότι απέκρυψε τα τρωτά σημεία του συστήματος προστασίας και είπε ψέματα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ψεύτικων λογαριασμών χρηστών.

    Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό έγγραφο προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC), το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) και στην Αρχή Ανταγωνισμού (FTC), ο Πίτερ Ζάτκο κάνει λόγο για «σοβαρές αδυναμίες, για ηθελημένη άγνοια και απειλές για την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατία». Παράλληλα, καταγγέλλει  απαρχαιωμένους διακομιστές και λογισμικό τρωτό σε κυβερνοεπιθέσεις, ενώ αναφέρει ότι οι διευθυντές του Twitter προσπάθησαν να αποκρύψουν από τις αμερικανικές αρχές και από μέλη του διοικητικού συμβουλίου τις εταιρείας τις απόπειρες κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε η πλατφόρμα. Ο Ζάτκο ισχυρίζεται επίσης ότι ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Παράγκ Αγκραουάλ, είπε ψέματα σε μια ανάρτησή του, τον Μάιο, στην οποία διαβεβαίωνε ότι το Twitter κάνει τα πάντα για να αποκαλύψει και να διαγράψει τους ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών. Το ζήτημα αυτών των ψεύτικων λογαριασμών είναι στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης του Twitter με τον Musk.

    Το Twitter από την άλλη πλευρά υποστήριξε ότι η καταγγελία του Ζάτκο βρίθει «ανακολουθιών και ανακριβειών». Κατηγορεί το πρώην στέλεχός της για «καιροσκοπισμό» και υποστηρίζει ότι στόχος του είναι «να πλήξει το Twitter, τους πελάτες και τους μετόχους του».

    Διαβάστε επίσης:

    Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον κλάδο των καζίνο (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles