15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Project Alloy: Αυτό είναι το πρώτο VR headset της Intel!

    Στο συνέδριο Intel Developer Forum στο San Francisco παρουσιάστηκε το πρώτο VR headset της Intel που φανερώνει το ενδιαφέρον και την ενασχόληση της εταιρείας με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για το Project Alloy, μία πρόταση που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε prototype κατάσταση, ωστόσο μπορούμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις πάνω σ’ αυτή με βάση ό,τι βλέπουμε τώρα.

    project-alloy-2

    Ξεχωρίζει λοιπόν για το γεγονός ότι είναι ένα ασύρματη σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της. Πρόκειται για ένα all-in-one VR headset που δε χρειάζεται να συνδεθεί σε υπολογιστή ή smartphone, ενώ, παράλληλα, χάρη στις ενσωματωμένες RealSense κάμερες μπορεί να καταγράψει τρισδιάστατα το περιβάλλον, με την Intel να δίνει βαρύτητα σε έναν “merged reality” κόσμο όπου εικονική πραγματικότητα και πραγματικός κόσμος συνδυάζονται (κάτι ανάλογο με το mixed reality της Microsoft).

    Krzanich_keynote-75

    Το Project Alloy διαθέτει ένα open source οικοσύστημα όσον αφορά hardware και APIs, ενώ η Intel θα συνεργαστεί και με την Microsoft ώστε να υποστηριχθεί η νέα πρόταση σε επερχόμενη έκδοση των Windows 10.

    Τα πρώτα προϊόντα που θα βασίζονται στο Project Alloy θα κυκλοφορήσουν από την Intel μέσα στο 2017.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles