17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Dennis Woodside, CEO Motorola. Το Project Ara είναι το μέλλον του customization των smartphones

    Ο CEO της Motorola Mobility, Dennis Woodside, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο δημοφιλή Youtuber, Marques Brownlee μέσω Hangouts, μίλησε για το περίφημο modular smartphone που ετοιμάζει η εταιρεία, το πρωτοποριακό “Project Ara“, καθώς και για άλλα σχέδιά της.

    Project Ara Motorola

    Όπως ανέφερε λοιπόν, το prototype του Project Ara είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ δε θα αργήσει και πάρα πολύ η μέρα που θα δούμε μία σχετική πρόταση στην αγορά, μέσω του site “Moto Maker” της εταιρείας που σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα προσωποποιημένο τηλέφωνο.

    Προς το παρόν, το Moto Maker πραγματοποιεί “παρεμβάσεις” και “προσωποποιήσεις” στα Moto X, όσον αφορά τα υλικά κατασκευής, μία προσωπική υπογραφή που θέλετε ή τα χρώματα των καλυμμάτων τους, χωρίς ωστόσο αυτές να επηρεάζουν λειτουργικά σημεία του smartphone. Αυτό στο μέλλον θα αλλάξει, με το Project Ara αλλά και την υπηρεσία Moto Maker να βρίσκουν σημεία επαφής σύντομα.

    Υπενθυμίζουμε ότι η ιδέα του Project Ara -που η Motorola έχει εμπνευστεί από το concept των Phoneblocks– χρησιμοποιεί ένα σταθερό σκελετό σε μία συσκευή, στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε μία σειρά από εξαρτήματα που θα διαφοροποιούν χαρακτηριστικά της. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να αλλάζετε κάμερες στη συσκευή αφαιρώντας απλά το υπάρχον module με το εξάρτημα και προσθέτοντας ένα άλλο με πιο αναβαθμισμένα χαρακτηρισικά.

    Πότε θα δούμε το Project Ara στην αγορά; Εξαρτάται…

    Φυσικά, χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη, ώστε ένα modular smartphone να μπορέσει να αποτελέσει ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν. Το μεγαλύτερο εμπόδιο (και συνάμα πρόκληση) που αντιμετωπίζει η Motorola όσον αφορά την υλοποίηση του είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια “παγκόσμια γλώσσα” που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να επικοινωνήσουν μία σειρά από εξαρτήματα μεταξύ τους και με την κεντρική “μονάδα” ενός τέτοιου smartphone. Αντίθετα, τα περισσότερα από αυτά σήμερα είναι ειδικά σχεδιασμένα για ένα συγκεκριμένο design συσκευής. Αν η Motorola καταφέρει να αναπτύξει μία ανοιχτή πλατφόρμα για “σπονδυλωτά εξαρτήματα”, με παρόμοιο τρόπο που η Google ανέπτυξε το Android OS, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την κυκλοφορία του Project Ara όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην αγορά.

    Όλα αυτά ακούγονται άκρως ενδιαφέροντα, εξίσου ωστόσο είναι και ολόκληρη η συνέντευξη του Dennis Woodside στον υπέροχο Marques Brownlee. Αν, λοιπόν, έχετε χρόνο και διάθεση, δείτε την παρακάτω.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles