21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα modules του Project Ara θα πωλούνται σε ειδικό store

    Τα πολυσυζητημένα αρθρωτά smartphones της Google που συνιστούν το Project Ara φαίνεται πως φτάνουν ολοένα και πιο κοντά στη διάθεσή τους στην αγορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος. Όπως αποκαλύπτει, όμως, τώρα ο επικεφαλής του project, Paul Eremenko, σε συνέντευξή του στο Purdue University, θα υπάρχει ένα ειδικό κατάστημα απ’ όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράζουν τα modular εξαρτήματα των συσκευών.

    Project Ara

    Ο ίδιος επανέλαβε επίσης ότι το Ara MDK (Module Developers Kit) θα είναι ελεύθερο και ανοικτό σε οποιονδήποτε, ώστε να μπορεί, θεωρητικά, να κατασκευάσει μία μονάδα, με την ίδια ευκολία που θα μπορούσε να δημιουργήσει μία εφαρμογή Android, αλλά και να την πουλήσει σε ένα Ara module marketplace, ακόμη κι αν δεν είναι η ίδια η… Google.

    Το Project Ara αποτελεί ένα πολύ υποσχόμενο project, που κέρδισε το ενδιαφέρον μας από την πρώτη στιγμή που διαβάσαμε γι’ αυτό. Ξεκίνησε από τη Motorola, με την Google να κρατάει το τμήμα που αναπτύσσει τα αρθρωτά αυτά smartphones όταν πούλησε την κατασκευάστρια στη Lenovo. Η αρχική τιμή για ένα βασικό Ara phone έχει αποκαλυφθεί ότι θα προσεγγίζει τα 50 δολάρια, με το χρήστη του να μπορεί από εκεί και πέρα να πραγματοποιεί αναβαθμίσεις αγοράζοντας επιπλέον modules τα οποία, μάλιστα, όπως μάθαμε πρόσφατα, θα είναι και hot-swappable. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε και από κοντά τις συσκευές του project, μέσα στο επόμενο έτος, ώστε να πειραματιστούμε πάνω στις δυνατότητές τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles