15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Project Loon. Μπαλόνι της Google σκορπάει τον πανικό στη Νέα Ζηλανδία!

    Τα ευτράπελα με το Project Loon της Google συνεχίζονται, καθώς ύστερα από την ανώμαλη προσγείωση ενός μπαλονιού της Google σε ηλεκτροφόρα καλώδια που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί μία μικρή αμερικανική πόλη στο σκοτάδι για πολλές ώρες, αυτή τη φορά ένα μπαλόνι της Google έγινε η αιτία για να ενεργοποιηθεί σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός της Νέας Ζηλανδίας.

    Project Loon

    Πολλοί κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας άρχισαν να επικοινωνούν πανικόβλητοι με τις αστυνομικές αρχές, από τη στιγμή που είδαν ένα περίεργο αντικείμενο να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα στη θάλασσα. Οι περισσότεροι κάτοικοι τρόμαξαν, καθώς θεώρησαν ότι το αντικείμενο που έβλεπαν ήταν κάποιο αεροπλάνο. Ο κρατικός μηχανισμός μέσα σε λίγα λεπτά τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα, απογειώνοντας μάλιστα ένα ελικόπτερο διάσωσης, το οποίο πέταξε στον υποτιθέμενο χώρο της συντριβής. Φυσικά, το ελικόπτερο δεν βρήκε τίποτα παρά μόνο μερικά υπολείμματα του δοκιμαστικού μπαλονιού, όποτε ο συναγερμός έληξε άμεσα. Η Google επιβεβαίωσε το γεγονός της συντριβής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το μπαλόνι βγήκε εκτός πορείας, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

    Αυτό είναι το δεύτερο συμβάν που ένα μπαλόνι που ανήκει στο Project Loon, δημιουργεί τόσο μεγάλα προβλήματα και από ότι φαίνεται, η Google, έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα μέχρι να καταφέρει το Project Loon να ξεπεράσει τις τεχνικές δυσκολίες και να πετύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από την παροχή Internet στα σημεία του πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles