18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Project Scarlett: Ο διάδοχος του Xbox One στη φετινή E3

    Η Microsoft στη φετινή E3 έπαιξε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, καθώς η Sony επέλεξε να μην την ακολουθήσει και να επικεντρωθεί στα δικά της event, στα οποία θα μάθουμε περισσότερα για το PlayStation 5 όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Για αυτό και μοιραία όλα τα φώτα της δημοσιότητας δεν θα μπορούσαν παρά να πέσουν πάνω στην press conference της Microsoft και πράγματι οι υπεύθυνοι της εταιρείας – κολοσσού σε καμία περίπτωση δεν μας απογοήτευσαν, καθώς πέραν του πολύ ισχυρού line-up νέων τίτλων γνωστοποίησαν και το Project Scarlett, τον διάδοχο του Xbox One που θα βρίσκεται στην αγορά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο του 2020!

    Project-Scarlett-1

    Η Microsoft επιχειρεί να εκκινήσει μια νέα εποχή στο gaming, με τον Phil Spencer να αποκαλύπτει από το κεντρικό stage του Microsoft E3 2019 press conference, ότι αυτή τη στιγμή η Microsoft δημιουργεί το «μέλλον» του gaming. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε την τελική μορφή της νέας κονσόλας, ωστόσο προέκυψαν αρκετές (ζουμερές) πληροφορίες αναφορικά με τα tech specs και τις δυνατότητες της. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το Project Scarlett θα διαθέτει στην καρδιά του έναν ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή από την AMD, τον Zen 2, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Microsoft, η νέα κονσόλα της θα είναι 40 φορές πιο ισχυρή από τις υπόλοιπες κονσόλες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η Microsoft έκανε λόγο για υποστήριξη στα 8K (!)120 frames per second και δυνατότητα για real-time ray tracing!   

    Project-Scarlett-2

    Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το «next big thing» της Microsoft, λέγεται ότι θα είναι Backwards-compatible με όλα τα προηγούμενα Xbox, ενώ όπως έγινε γνωστό το Halo Infinite θα είναι ένα Project Scarlett “Exclusive” που θα κυκλοφορήσει με το launch της νέας κονσόλας. Όλα αυτά μοιάζουν φανταστικά και σίγουρα αναμένουμε ακόμη περισσότερο την Ε3 του χρόνου, στην οποία η Microsoft θα παρουσιάσει τη νέα κονσόλα. Μέχρι τότε χαζέψτε το παρακάτω video για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη του

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles