21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Project Soli. Η Google θέλει το επόμενο wearable να είναι το… ίδιο το χέρι σας! (vid)

    Η δεύτερη μέρα του Google I/O 2015 έκρυβε τις ανακοινώσεις του τμήματος ATAP (Advanced Technology and Projects) της αμερικανικής εταιρείας, που παραμένει ακόμη “μία μικρή ομάδα από πειρατές οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν… epic shit”, όπως σημείωσε χαρακρτηριστικά η Regina Dugan, επικεφαλής του project στην αρχή της παρουσίασης.

    Κάποια από τα καινοτόμα νέα projects αυτής της ομάδας, λοιπόν, παρουσιάστηκαν και φέτος, ένα από τα οποία φέρει την ονομασία Project Soli. Πρόκειται για ένα wearable διαφορετικό από ό,τι έχετε συνηθίσει. Δεν είναι ρολόι, ούτε γυαλιά, ούτε κάτι σχετικό, είναι απλά… εσείς, δηλαδή το χέρι σας.

    Screen Shot 2015-05-29 at 20.24.57

    Η Google γνωρίζει πως το χέρι σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τις συσκευές σας, απλά αυτές δεν μπορούν να βρίσκονται πάντα δίπλα σας ή εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί τα πάντα να είναι συσκευές. Και κάπως έτσι, το Project Soli θέλει τα κάνει τα χέρια και τα δάκτυλά σας το μόνο user interface που θα χρειαστείτε ποτέ, χωρίς να χρειάζεται να… πλησιάσετε τις αγαπημένες σας συσκευές.

    Screen Shot 2015-05-29 at 20.25.06

    Πρόκειται στην ουσία για ένα ραντάρ αρκετά μικρό ώστε να φοριέται σαν ένα smartwatch και να μη σας ενοχλεί, το οποίο μπορεί και εντοπίζει χειρονομίες σας σε πραγματικό χρόνο και να τις χρησιμοποιεί για να αλλάξει το σήμα του. Έτσι μπορεί να δίνει εντολές που θα αναγνωρίζει σε συσκευές, ώστε να εκτελείτε διάφορες λειτουργίες. Όλα αυτά με τη βοήθεια φυσικά διαφόρων APIs που χρησιμοποιεί η ATAP, η οποία δημιούργησε αυτό το mobile gesture radar system μέσα σε 10 μήνες, ξεκινώντας αρχικά από κάτι στο μέγεθος ενός υπολογιστή και φτάνοντας σε κάτι στο μέγεθος ενός smartwatch.

    Screen Shot 2015-05-29 at 20.25.04

    Μία καλύτερη γεύση από το Project Soli όμως, μπορείτε να πάρετε και από το ακόλουθο video στο οποίο μιλούν γι’ αυτό οι δημιουργοί του.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles